6.ročník Pavé Tour bude mít opět několik novinek. Tou nejzásadnější je zařazení závodu do silničního seriálu Road Race, který zaštiťuje Roadcycling.cz.

V této souvislosti se pojede již pouze jedna délka trati pro všechny kategorie, které se pak budou navzájem rozlišovat barevnými startovními čísly. Trať se pro mladé divočáky trochu zkrátila, pro starší a zkušené trochu prodloužila, ale nakonec těch cca 95 km je únosný kompromis pro všechny. Novou podobu trati jsme několikrát projeli ve společnosti méně i více výkonnostně zdatných jezdců a z jejich reakcí je jasně patrné, že je to v pořádku.

Závod se pojede po známých cestách, občas ale opačným směrem. Největší novinkou je zařazení sektoru, který sice není dlážděný, ale závod díky němu dostane jiný náboj. Tento 2 km dlouhý úsek jsme si troufale dovolili nazvat "Malá Belgie", neboť svoji podobou klikaté zemědělské asfaltky, trochou panelů a prachu nejvíce ze všeho připomíná právě tuto mekku všech klasikářů. Celkově si troufáme tvrdit, že letošní trať je ze všech dosavadních nejlépe koncipovaná, zajímavá a vyvážená. Je úplně klidně možné, že minimálně do příštího ročníku zůstane beze změny.

Slavnostní start proběhne tradičně na náměstí v Milovicích a o startovní výstřel se postará tank ze společnosti Tankodrom Milovice. Následně peloton přejede za ředitelských vozem na místo ostrého startu, právě u Tankodromu. Připomínáme, že závod se koná za plného provozu, který, jak ale víte, je na zdejších komunikacích minimální. Přesto je nutné dbát na dodržování pravidel silničního provozu! Uzavřeno je pouze náměstí od čerpací stanice k Tankodromu, a pak komunikace kolem letiště u Božího Daru. Na trati budou poučení pořadatelé, před čelem závodu pojede označený pořadatelský vůz, větší skupinky si mezi sebou rozeberou doprovodné motocykly. Parkování závodníků je možno na dlážděné ploše náměstí, případně u přilehlých marketů, jež mívají ve svátek zavřeno. Kancelář závodu bude otevřena od 8:00 hod. a je tradičně v restauraci RKDM vlevo u radnice.

Těšíme se na vás!

Foto: Jan Brychta