Pět etap na Giro ďItalia a čtyři etapy na Tour de France jsou už velkým úspěchem a celkově si Quick-Step Floors připsal 54 vítězství v letošním roce. Ale tým Patricka Lefevera nehodlá nijak polevovat. Na Vueltu bere velmi ambiciózní sestavu, především pro hromadné dojezdy. 

Elia Viviani je jasným lídrem sestavy. Letos má mimořádně dobrou sezónu, vyhrál 14 závodů a na Giru kromě čtyř etap vyhrál i bodovací soutěž. A je letos vlastně nejlepším spurterem světa, i když na Tour de France nestartoval. Obecně se očekává, že na Vueltě přidá další vítězství, protože bude mít špičkovou podporu. Na Vueltu jedou dva mimořádně skvělí rozjížděči sprintů, Ital Fabio Sabatini a Dán Michael Mørkøv. Viviani je i díky nim největším favoritem hromadných dojezdů, ačkoliv konkurence nebude malá, na startu bude také Peter Sagan, Nacer Bouhanni, Matteo Trentin, Giacomo Nizzolo a další. Přesto by nebylo nijak překvapivé, kdyby Viviani přidal další tři, možná čtyři a více etapových vítězství. 

Quick-Step Floors ale nikdy nesázína jediného závodníka. Takže na Vueltu jedou i výborní vrchaři. Hodně se očekává od mladého Španěla Enrica Mase. Ten byl loni hodně vidět a letos by kromě etap mohl zkusit zajet i dobrý výsledek v celkovém pořadí. Od týmu má volnou ruku, může usilovat o dobré pořadí v celkovém pořadí, ale nic velkého se od něj nečeká. Bohužel měl nepříjemný pád v závodě Kolem Valonska Mohan nebude v nejlepší kondici, ale to se uvidí už druhý den závodu v etapě s cílem na vrcholu Caminito del Rey. 

Do kopců se připravují také Belgičané Pieter Serry a Laurens De Plus. Druhý jmenovaný může zkusit jet na svůj vlastní výsledek v celkovém pořadí, stejně jako Enric Mas. Na klasikářské a rovinaté etapy jsou určení Dries Devenyns, velice zkušený belgický klasikář a mladý Dán Kasper Asgreen, pro něhož je Vuelta premiérou na velké tour. Do Quick-Stepu přestoupil teprve v dubnu z kontinentálního týmu Waoo (dříve Virtu). 

Do konce Vuelty by tým Quick-Step Floors mohl překonat 60 vítězství v letošní sezóně. Forma a úspěšnost jezdců Quick-Step Floors je letos mimořádná. 

Foto Sirotti