Geometrie karbonového rámu Advanced Composite je od základu navržena pro 29“, tzn. kratší zadní stavba, delší horní rámová trubka a samozřejmě ty „správné“ úhly (65 hlavový, 76,8 sedlový). Zdvih zadní stavby u odpružení Maestro se při aplikaci na velká kola dostal na hodnotu 146 mm, samozřejmostí je uchycení typu trunnion a karbonové horní vahadlo (technologie Advanced Forged Composite). Zdvih vidlice činí solidních 160 mm, takže se můžete spolehnout, že nový Reign 29 snadno pobere i ty největší nárazy. Pokud jde o výbavu, Reign Advanced Pro 29 má samozřejmě řazení 1x12, bezdušová kola s širokými ráfky a „Wide Trail“ plášti, výkonné brzdy a teleskopickou sedlovku.

Cenově dostupnější variantou je hliníkový Reign 29. V nabídce nechybí ani více „sjezdová“ verze SX s vyšším zdvihem vidlice a pružinovým tlumičem místo vzduchového.

Nejlevnější varianta v hliníku se bude prodávat za 73 tisíc korun, karbonový model s nejvyšší výbavou pak za 205 tisíc korun. Vybírat lze ze sedmi modelů, tři v karbonu, tři v hliníku a jeden model SX. Každému stupni výbavy pak odpovídá specifická barva rámu.

"Jsem hrdý na to, že jsem pracoval na detailech zcela nové řady Reign 29. Mohu upřímně říci, že se jedná o enduro bicykl, který je určen pro nejvyšší závodní nasazení i pro vyjížďky na místních stezkách se skupinou dobrých přátel, “ říká Jan Cees Schellenbach, obchodní ředitel Giant Off-Road.

Reign 29 maximálně využívá všech předností 29“ kol, což je především výborná stabilita i ve vysokých rychlostech, snadnější překonávání terénních překážek, lepší setrvačnost a výborná trakce, která se projeví například v zatáčkách a při brzdění. Jezdec Giant Factory Off-Road Team, třiatřicetiletý Australan Josh Carlson doplňuje: "Závodili jsme na Reign kolech s 27,5“ koly mnoho let a věděli jsme, že si chceme zachovat rychlost a obratnost tohoto kola. Logickým krokem dopředu je přechod na 29“ kola, která zachovala přednosti 27,5“ kol a přidala vyšší míru komfortu v rychlých a technických sjezdech.

Giant působí na trhu od roku 1972 a je jedním z největších světových producentů bicyklů všech typů. Mj. jak všichni příznivci cyklistiky vědí, silniční Gianty sedlá i WT team CCC, Josefa Černého samozřejmě nevyjímaje.

loading...