Pro Rogliče a celý tým Red Bull-Bora-Hansgrohe to nebyl snadný první týden Tour de France. Slovinský lídr ztratil 21 sekund už v druhé etapě závodu s cílem v Bologni a v první horské etapě se hodně nadřel, aby se udržel s nejlepšími ve stoupání na Galibier. Zachránil se až ve sjezdu, který zvládl skvěle a pozitivní náboj si dovezl i do časovky, ve které skončil třetí, přesto ztratil dalších 34 sekund an rámce Evenepoela a 22 sekund na Tadeje Pogačara. Snadné to neměl ani v gravelové etapě, kde byl několikrát utržený svými nejbližšími soupeři a pozičně si nevedl nejlépe. 

SI202407050702_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

V boji o pódium zatím ztrácí na Pogačara, Evenepoela a Vingegaarda a před většinou horských etap přišel o svého klíčového domestika Aleksandra Vlasova. Vysoký vrchař spadl ve sjezdu, když zavadil svým kolem o jednoho ze soupeřů a ve vysoké rychlosti se skutálel do příkopu u silnice. V prvních momentech byl hodně otřesený, ale rychle naskočil na nové kolo a pokračoval. Možné poranění hlavy a otřes mozku prověřil a vyloučil až lékař závodu, Vlasov byl schopný pokračovat a etapu dokončil bez ztráty, v hlavní skupině se všemi favority. 

Už v průběhu etapy si stěžoval na bolavý kotník a později se ukázalo, že si v něm při pádu způsobil frakturu, se kterou nemůže dál pokračovat v závodě. Vlasov je teprve čtvrtým mužem letošní Tour, který závod opouští předčasně. Už v první etapě vzdal kvůli úpalu Michele Gazzoli z Astany, do čtvrté etapy nenastoupil Casper Pedersen (Soudal Quick-Step), který tvrdě spadl v předcházející etapě a zlomil si klíční kost a přes osmou etapou odstoupil Mads Pedersen (Lidl-Trek) kvůli několika zraněním z pádu v jednom z hromadných dojezdů.