Roglič útok 61 kilometrů před cílem neplánoval, pouze reagoval na nástup Egana Bernala a nebyl si jistý, zda je to dobrý nápad: Nepromýšlel jsem to, prostě jsem jen jel za Eganem Bernalem. Je to závod. Ale pak jsem troch váhal. Bylo to ještě daleko, s těžkým kopcem na závěr. Ale šlo to dobře a předvedli jsme pravý závod. V tom cílovém stoupání jsem jel tak rychle, jak jsem jen mohl. Egan se mě neudržel a pokračoval jsem sám. Myslím, že je to moje nejlepší vítězství na Vueltě. Užil jsem si povzbuzování fanoušků. Jen to počasí nebylo nejlepší, ale jinak to byl krásný den.

Nový lídr závodu si do posledních čtyř etap veze náskok 2:22 před Enricem Masem. Nepochybně však bude unavený po velkém středečním výkonu. A ve čtvrtek ho čeká královská etapa s 4957 metry převýšení a dojezdem na El Gamoniteiru, nejtěžší stoupání Vuelty (14,6 km, 9,8 %). Zatím se zdá neporazitelný, ale tak snadné to nikdy není. Náskok v celkovém pořadí není nikdy dost velký, ale tento je pěkný a zasloužíme si ho. Zítra je na řadě královská etapa a uvidíme, jestli mi to bude stačit. V cyklistice vždy riskujete. Může se stát spousta věcí.

Zatímco Roglič z dlouhého úniku vytěžil velký náskok, Egan Bernal získal pouze respekt fanoušků a soupeřů, ale žádný čas. Přesto nebyl zklamaný: Chtěl jsem si to užít. A užil jsem si každý kilometr, i když to bylo těžké. Nerad pouze jezdím za ostatními, někdy je to nutné, ale dnes to byla pravá cyklistika. Dost jsem na letošní Vueltě trpěl a konečně jsem se dostal do formy. 

Bernalova taktika Ineosu nevynesla žádnou výhodu. Kolumbijec je šestý a Adam Yates sedmý celkově. Naopak pomohl Rogličovi navýšit vedení. Těžkou hlavu si z toho však nedělá: Jsem rád, že jsem byl součástí jeho vítězství, protože byl odvážný. Vedl závod a stejně se mnou odjel a na rovině střídal. Byl dnes nejsilnější a jsem rád, že mu to vyšlo. Zítra se uvidí, protože dnes jsem si dal do těla. Uvidíme, jak se dám dohromady a jak na tom bude Yates, protože je taky silný. Pokud budeme mít síly, proč to nezkusit znovu?

Enric Mas a Miguel Ángel López z Movistaru si první těžký den posledního týdne Vuelty moc neužili. Bez pomoci týmových kolegů se pouze bránili a dokázali sice ochránit pódiová umístění, ale celkové vítězství se jim hodně vzdálilo. Přežili jsme velmi, velmi těžký den. Velmi náročný den, ve kterém se celý den letělo.Osobně jsem ten útok od Rogliče nečekal.Ukázalo se, že je silný a my mu můžeme jen pogratulovat.Kromě toho, že na nás Primož najel spoustu času a proto nemůžeme být z výsledku nadšeni, můžeme být s Miguelem víceméně spokojeni.Stále jsme vpředu, ostatní favorité dorazili téměř všichni společně, jsme opět druzí a třetí v celkové klasifikaci a máme za sebou těžký a důležitý den, říká Enric Mas, druhý jezdec celkového pořadí.

Mas se ani nesnažil na La Collada Llomena dojet Bernala s Rogličem. López však ano a nedopadlo to podle jeho představ: Nejdřív jsem se snažil s nimi ujet, ale nedorazil jsem je a usoudil jsem, že je to příliš daleko a že nemá cenu pokračovat, protože, jak jsme viděli, Egan za to nakonec zaplatil. Pokud si nejste jisti, že máte na to odjet, protože víte, že je před vámi více než 40 kilometrů, můžete za to zaplatit. Navíc zítra je další důležitý den. Zbývají důležité etapy a uvidíme, jak je dokážeme využít. Nevím, jak s Enricem pojedeme zítra, ale dnes si myslím, že jsme etapu zachránili. Roglič získal velký náskok, ale za ním jsme všichni blízko. Uvidíme, co se stane zítra.