Vše podstatné se stalo v cílovém stoupání na Col de Turini. Téměř 15 kilometrů dlouhý výjezd s několika úseky nad 10 % byl hodně náročný a také chladný. Dojíždělo se ve výšce 1605 metrů nad mořem a všude kolem silnice ležel sníh. Roglič nečekal na útoky soupeřů a sám byl aktivní a snažil se všech zbavit. To se mu nepodařilo, proto si počkal na poslední metry a využil své zrychlení. 

Na začátku etapy byl poměrně tvrdý boj o účast v dlouhém úniku, ale bylo to zbytečné, protože peloton nedal uprchlíkům moc času. Favorité celkového pořadí chtěli jet o etapu. Na čele hlavního pole se střídali závodníci týmů INEOS Grenadiers, Jumbo - Visma a Arkéa Samsic. Nejdéle z uprchlíků vydržel Rakušan Gregor Mühlberger z Movistaru, ale neměl k dispozici ani minutu náskoku a bylo naprosto jasné, že nemůže odolat vrchařům za sebou.

Na začátku stoupání Col de Turini si z pelotonu vystoupil Wout van Aert a Rogličovi zbyli dva domestici, Steven Kruijswijk a Rohan Dennis. Kruijswijk dlouho nevydržel, ale Dennis opět odvedl hodně práce. Jeho práci ukončil nástup Adama Yatese (INEOS Grenadiers) 7,2 kilometru před cílem. Yates získal malý náskok, dokud se nezvedl Roglič a společně s Danim Martinezem (INEOS Grenadiers), Nairem Quintanou (Arkéa Samsic) a Simonem Yatesem (BikeExchange - Jayco) Brita dojeli. 

Na Rogličův následný útok dokázal zareagovat pouze Martinez a jako jediný se lídra závodu udržel. Za vedoucí dvojicí spojili síly Quintana a Simon Yates a pomalu se přibližovali zpět k čelu závodu. Adam Yates už nestačil a propadal se skupinami za sebou. Roglič se nedokázal zbavit Martineze a navíc se Simon Yates a Quintana dotáhli 2,6 kilometru před cílem a tak začalo taktizování, opakované zpomalování a zrychlování. Po každém nástupu odpadl nejslabší Quintana, ale trojice na čele pokaždé zvolnila a nechala Quintanu doskočit si zpět. 

Simon Yates zaútočil dvakrát, ale Rogliče nijak neohrozil. Zezadu se na čelo v posledním kilometru etapy překvapivě dotáhl Joao Almeida (UAE Emirates), ale už neměl síly, aby zasáhl do boje o etapu. Roglič si počkal na posledních 200 metrů a díky svému zrychlení okamžitě získal náskok a jednoznačně vyhrál před Martinezem a Yatesem. Lídr BikeExchange - Jayco ztratil 2 sekundy a navíc dalších 6 bonifikačních sekund, takže Roglič navýšil vedení v celkovém pořadí na 47 sekund.

Martinez se dostal na průběžné třetí místo se ztrátou jedné minuty. 1:50 ztrácí Adam Yates a 2:04 Quintana. Pierre Latour (TotalEnergies) na nejlepší vrchaře neměl a z třetího místa spadl na osmou příčku s dostupem 2:56 za Jacka Haiga (Bahrain Victorious) a Aleksandra Vlasova (BORA - hansgrohe). 


Závod skončí až v Nice 

Pozice Primože Rogliče je velmi pavná a s velkou pravděpodobností vyhraje celkové pořadí Paříž - Nice. Ale loni byl ještě suverénnější a kvůli pádu o žlutý dres přišel.Navíc závěrečná etapa patří každý rok k nejlepším závodům sezóny. Pořadatelé připravili pouze 116 kilometrů s pěti stoupáními. Obvykle s ev spoeldní den závodu hodně útočí a pro Rogliče bude důležitý tým. Musí kontrolovat průběh závodu a nenechat ho nikdy osamoceného.

Simon Yates a ostatní ztrácejí příliš mnoho času, takže to pro ně bude velmi těžké, ale dlouhý únik by mohl uspět. Končí se v Nice, za výjezdem na slavné Col d'Eze a dlouhém sjezdu k pobřeží.