Primož Roglič (Jumbo - Visma) nakročil už v 1. etapě Kolem Baskicka k celkovému vítězství. Slovinský cyklista startoval v první polovině startovního pole a vyplatilo se mu to, později byl vítr silnější a k závodníkům méně milosrdný. Roglič strávil několik hodin v křesle průběžně vedoucího závodníka a pokořitele se nedočkal. 14 kilometrů dlouhá časovka byla vhodná pro vrchaře, protože krátké cílové stoupání mělo až 19 % a Roglič v právě zde najel nejvíce času na silného Brandona McNultyho (UAE Emirates). Američan byl lepší v úvodním stoupání, na rovině a na mezičase, ale v cíli zaostal o 2 sekundy. 

Časovce však dominoval tým Jumbo - Visma. Za McNultym dojeli na třetím a čtvrtém místě mladíci Jonas Vingegaard (Jumbo - Visma) a Tobias Foss (Jumbo - Visma). Dán Vingegaard ztratil 18 sekund, zatímco Nor Foss byl o 24 sekundy horší. Jako poslední startoval Tadej Pogačar (UAE Emirates). Mistr Slovinska tentokrát na svého staršího krajana nestačil a ztratil 28 sekund, stejně jako Adam Yates (Ineos Grenadiers). 

Jen o něco víc času ztratil Max Schachmann (BORA - hansgrohe). Vítěz Paříž - Nice byl horší o 31 sekundu, Wilco Kelderman (BORA - hansgrohe) dojel s odstupem 36 sekund, Alejandro Valverde (Movistar) byl o 43 sekund horší a Richard carapaz (Ineos Grenadiers) o 45 sekund. Josefovi Černému (Deceuninck - Quick-Step) baskická časovka nesedla a měl 45. nejlepší čas s odstupem 1:11.  

Stejné rozestupy a pořadí jsou i v celkovém pořadí. Na Rogliče a ostatní nyní čeká pět etap v kopcích. Všechny silné týmy musejí v každé etapě útočit na tým Jumbo - Visma a Primože Rogliče. Přesto bude pro Pogačara a Yatese mimořádně těžké stáhnout velký odstup 28 sekund. 

"Jsem se svým výkonem velmi spokojený. Není to jen mezi mnou a Tadejem. Startují i další dobří jezdci a máme za sebou pouze první etapu, ale byl to pro nás dobrý den. Musíme se soustředit a plánovat další etapy. Časovka byla zvláštní, jak je tady v Baskicku zvykem. Mám to tady rád a strmé cílové stoupání bylo výzvou. Doufám, že po poslední etapě budu stále mít dres lídra. Nezáleží na tom, jak toho dosáhnu, prostě tomu dáme všechno," říká Roglič.