Roglič si na dlažebních kostkách vedl velice dobře. Zatímco jeho týmový kolega Jonas Vingegaard, který také testoval své možnosti při jízdě po dlažbě, měl 40 kilometrů před cílem defekt a vypadl kvůli tomu z popředí závodu, Slovinec dokázal ujet společně se třemi jezdci INEOS Grenadiers Jhonatanem Narvaezem, Benem Turnerem a Magnusem Sheffieldem a Francouzem Damienem Touzém a vydržel na čele závodu až do posledního kilometru.

V pavé sektoru číslo 4, který byl dlouhý 2500 metrů, únik nevyprovokoval, aktivní byli jezdci INEOSu, ale dokázal rychle zareagovat, ačkoliv bylo zřejmé, že jízda po kostkách mu není příliš příjemná a snažil se riskovat co nejméně a nechával si malý odstup od závodníků před sebou. "Byl to zvláštní a náročný den, ale dopadl dobře," řekl v cíli GP de Denain. "Jízda po kostkách je úplně jiná. Všiml jsem se věcí, na které jsem nebyl zvyklý. Například nervozity v pelotonu před úseky pavé. Poziční jízda je základ, ale kvůli tomu je to nebezpečné."

"Nešlo mi o výsledek. Kdybychom zůstali vepředu, tím lépe, ale nakonec to nevyšlo," nebyl zklamaný Roglič. "Za celou svou kariéru jsem toho na dlažebních kostkách moc nenajezdil, nemluvě o etapě Tour po kostkách Roubaix v roce 2018. Musel jsem se držet některých specialistů na kameny, jako je Guillaume Van Keirsbulck, jinak bych odpadl." 

Spokojený s průběhem závodu byl také Grischa Niermann, sportovní ředitel Jumbo - Visma. "Testovali jsme kluky a vybavení a Primož si vedl skvěle. Ohledně etapy na Tour jsme toho naučili hodně. Závodit na kostkách je jiné, než si je projíždět v tréninku. Jonas neměl po defektu už šanci, ale jsme spokojení, protože jsme splnili to, co jsme chtěli. Díky dnešku jsme lepší s výhledem k létu." 

"Už v zimě bylo jisté, že tady Primož a Jonas nastoupí. Paříž - Roubaix nepřipadalo v úvahu. Před obávanou etapou na Tour tak zbýval už jen tento závod. Už v prosinci jsme projížděli jedenáct úseků, které dohromady mají téměř 20 kilometrů v závěru etapy Tour z Lille do Wallers-Arenbergu," dodal Niermann.

Roglič se nyní rychle přesune do Itálie, na Milán - Sanremo, kde bude pomáhat Woutu van Aertovi. Ale nebude po závodění ve Francii a cestování unavený? "Primož opět ukázal svou třídu, když měl až do posledního kilometru šanci na vítězství. Zda mu ty dlažební kostky zůstanou v nohách? Je to možné, ale uvidíme v sobotu."