Rohan Dennis (BMC) dokázal, že patří ke světové časovkářské špičce a bez problémů vyhrál i úvodní časovku Vuelty. Dennis vyjel v nejlepším čase už na stoupání, a na Michala Kwiatkowského (Sky) najel v cíli 6 sekund. O 7 sekund porazil mistra Evropy Victora Campenaertse (Lotto Soudal), 17 sekund ztratil Nelson Oliveira (Movistar) a 20 sekund Dylan van Baarle (Sky).  

Z jezdců, kteří reálně uvažují o celkovém pořadí, zajel nejlépe Ion Izagirre (Bahrain Merida). Baskický cyklista zaostal o 22 sekund, ale stejnou ztrátu zaznamenal i Wilco Kelderman (Sunweb). dařilo se také Alejandru Valverdemu (Movistar), španělský veterán ztratil 24 sekundy. Jeho týmový kolega a největší favorit Vuelty Nairo Quintana (Movistar) málem nestihl start, ale předvedl dobrý výkon. Na Dennise ztratil 30 sekund. O pouhou sekundu lepší byl další velký favorit Simon Yates (Mitchelton - Scott).  Naopak příšernou časovku má za sebou Richie Porte (BMC). Australský cyklista zajel až 97. místo a ztratil 51 sekundu. 


Redukované pořadí "hlavních" favoritů vypadá následovně: 

I. Izagirre 10:01

W. Kelderman "

A. Valverde +0:02

E. Buchmann +0:07

S. Kruijswijk "

S. Yates "

P. Bilbao +0:08

N. Quintana "

I. Zakarin "

E. Mas +0:12

M. A. Lopez +0:13

D. Martin +0:16

F. Aru +0:17

T. Pinot +0:18

G. Bennett +0:20

R. Uran +0:23

D. de la Cruz "

R. Porte +0:29

L. Meintjes +0:35

M. Woods +0:37


Časovka se tedy kromě Porteho nevydařila především Louisi Meintjesovi (Dimension Data) a Michaelu Woodsovi (EF - Drapac), ale od nich se dobrý čas nečekal. Ani Rigoberto Uran (EF - Drapac) a David de la Cruz (Sky) nemohou být spokojení, ale celkově jsou rozestupy mezi závodníky velmi malé.  

Jan Hirt (Astana) pojal časovku jako pravý domestik a cílem projel ve třetím nejhorším čase, se ztrátou 1:34 na Rohana Dennise. Už zítra by ale měl pnit týmové úkoly pro Miguela Angela Lopeze (Astana) v kopcích. 

Foto Sirotti