Roman Kreuziger se po dvou letech loučí s australským týmem Mitchelton-Scott, kde byl především domestikem na velkých závodech. V Dimension Data by měl mít více prostoru pro vlastní výsledky: ,,Po dlouhém zvažování jsem si vybral tým Dimension Data. Chtějí abych se znovu pokusil vyhrávat závody, etapy a mít podporu v Ardenách a samozřejmě zůstat k ruce i mladým závodníkům, ale v tom smyslu, aby se ode mě něco přiučili. V týmu je Louis Meintjes, se kterým mají velké plány."

,,Měl jsem ještě chuť se zkusit vrátit k vyhrávání, abych měl kvalitní podporu a kvalitní vybavení. Tým se ještě tvoří, teprve se uvidí, jestli zůstane Mark Cavendish, ale zůstává Edvald Boasson Hagen a přestoupí Michael Valgren, kterého znám z Tinkoffu. Na Tour de France jsem s ním byl na pokoji, takže ho znám hodně dobře. Ten by měl být na kostkové klasiky a na Amstel Gold Race, ale rozhodně ne na zbylé ardenské klasiky. A určitě bude ještě pár přestupů, které tým oznámí už brzo," dodal Roman k ambicím týmu Dimension Data. 

Ten rozhodně musí posilovat, protože letos patří k nejslabším celkům WorldTour a bez velkých posil by tým neměl v nejvyšší lize budoucnost. ,,Tým se dává dohromady a myslím si, že vypadá velmi dobře. Líbí se mi i projekt Qhubeka, který usnadňuje život dětem, ale i dospělým v Africe, kteří se díky kolům dostanou do školy, k doktorovi, do práce a podobně. Budu se snažit projekt Qhubeka podpořit, aby se o tom dozvědělo do nejvíc lidí a mohli pomoci."

Roman samozřejmě ještě dokončí letošní sezónu v dresu Mitchelton-Scott. Na programu má několik jednorázových závodů s cílem uspět na Mistrovství světa. Nejdříve by měl jet Hamburg Cyclassics (19. 8.), GP de Plouay (25. 8.), jednorázovky v Kanadě GP Québec a GP Montréal (7. a 9. 9.) a poté Mistrovství světa (30. 9.). A po světovém šampionátu také italské závody Giro dell'Emilia (6. 10.), Milano - Torino (10. 10.) a Kolem Lombardie (13. 10.). 

,,Chci poděkovat také týmu Mitchelton-Scott, který mi vyšel maximálně vstříc s programem směrem k Mistrovství světa, na které se připravuji od začátku sezóny a je to jeden z mých velkých cílů. Takže se na to maximálně koncentruji. Tým mě měl v širší nominaci na Vueltu, ale já jsem ji jet nechtěl a v tom mi vyhověli a pojedu raději jednorázové závody, protože si myslím, že jsem takový diesel, vytrvalost mám, ale potřebuji spíše ty výbušné závody, které jsou i kratší a intenzivní. Myslím, že je to ta správná cesta k Mistrovství světa a následně až do Kolem Lombardie. Dva roky, které jsem tu strávil jsem si užil a ještě bych se rád týmu odvděčil nějakým hezkým výsledkem."

Foto Sirotti