Strava je v Česku a na Slovensku známá především jako aplikace pro sledování výkonu a zaznamenávání sportovních aktivit v oblasti běhání a cyklistiky, má nyní na celém světě přes 100 milionů uživatelů ze 195 zemí. Těm pomáhá analyzovat sportovní výkony pomocí různých metrik (např. vzdálenost, obtížnost, spálené kalorie, srdeční frekvence, atd). Nejenže lze aktivity jednoduše propojit s indoorovou aplikací ROUVY, navíc lze nově získat i virtuální mince za venkovní jízdy. Dále je možné sdílet tyto aktivity se sportovní komunitou, sledovat nejen své přátele, ale i další sportovce a profesionály a porovnávat vzájemně dosažené výsledky. 

Udržet si formu i při nepříznivém počasí a navíc zábavným způsobem bez nutnosti investovat do cestování - to hladce zajistí právě naše digitální aplikace ROUVY. Kombinovat outdoor a indoor sportovní aktivity nikdy nebylo snazší,” komentuje propojení Petr Samek, generální ředitel ROUVY, a dodává: „Díky synchronizaci dat ze Stravy do účtu na ROUVY má nyní každý hobby sportovec i profesionál šanci rychleji postupovat ve své cyklistické kariéře na ROUVY platformě a dosahovat dalších úrovní.

Čím více člověk jezdí venku a výkony zaznamenává, tím vyšší mety dosáhne v rámci motivačního systému ROUVY Kariéra, kde se každý může stát i Legendou. Pracuje se ale i na další novince - možnosti vyměnit nasbírané mince za najeté a nahrané kilometry za virtuální výbavu. Již brzy je bude možné použít například na vylepšení svého virtuálního avatara (launch této části je v plánu) nebo vyhrát skutečné ceny od partnerů ROUVY (jsou-li v daný moment k dispozici). Data z obou aplikací  se ukládají přehledně na jednom jediném místě, lépe se analyzují a umožňují přesnější plánování dalších tréninkových aktivit.

Speciálně upravené trasy z celého světa (Itálie, Japonsko, USA, Nový Zéland, Afrika a další)  nově doplňují i segment pro horské trasy Gravel&Off-road. Slavné MTB stoupání třeba v národních parcích Jižní Afriky je možné opět zažít přímo z pohodlí domova bez nutnosti cestování mimo území svého státu. Pro snadný přehled o aktivitách stačí mít jen registraci na ROUVY a aktuální verzi aplikace STRAVA. Detaily o ROUVY jsou k dispozici zde a o Stravě zde.