Strava je v Česku a na Slovensku známá jako aplikace pro sledování výkonu a zaznamenávání sportovních aktivit v oblasti běhání a cyklistiky. Tato přední platforma pro sportovce má nyní na celém světě přes 100 milionů uživatelů ze 195 zemí. Těm pomáhá analyzovat své sportovní výkony pomocí různých metrik (vzdálenost, obtížnost, spálené kalorie, srdeční frekvence, …). O novinkách v možnostech synchronizovat dosažené výsledky ve Stravě s aplikací ROUVY, nových trasách a kategoriích informovala firma naposledy v červnu, ale ani v létě nezahálela.

Každý s trenažérem a obrazovkou se může připojit online a jezdit ve virtuálním pelotonu ve více než 70 oficiálních závodech napříč všemi kontinenty. Speciálně upravené trasy z celého světa zahrnují španělskou La Vueltu, švýcarské či italské Alpy, Tour of Japan, cesty lemované sakurami, vietnamskou džungli, Challenge Family Roth v Německu, Mistrovství USA v triatlonu, severoamerické národní parky nebo jihoafrická pobřeží. Každý si může vybrat podle svých preferenci, kde bude jezdit a přinést si tak autentické dobrodružství se Strava Live Segments přímo do vlastního obýváku,” říká Petr Samek, generální ředitel ROUVY, které patří do portfolia skupiny Pale Fire Capital.  

Lauren Wolffová, která svou triatlonovou kariéru ukončila v roce 1995 a následně se věnovala hlavně cyklistice (v roce 2019 dosáhla na stupně vítězů na UCI Worlds Masters Championships), jako ambasadorka ROUVY a aktivní předplatitelka Stravy, novinky komentuje: „Strava Live Segments je úžasný doplněk a na ROUVY bude zážitkovou změnou. Pro mě osobně jde o další způsob, jak mě motivovat, abych se v těchto virtuálních segmentech zlepšovala, protože během jízdy získám vizuální informace o dosaženém úspěchu. Už se nemůžu dočkat, až si to vyzkouším. Jde také o skvělý způsob, jak sledovat výkonnostní pokrok, protože vizuálně uvidím předchozí osobní rekord a svůj trénink mohu porovnávat i s ostatními.

Strava Live Segments jsou kompatibilní se 77 zařízeními, ale toto je poprvé, co byly implementovány do indoorové cyklistické aplikace s rozšířenou realitou. Strava a ROUVY začínají úvodními segmenty na trasách světové La Vuelty. Žebříčky s virtuálními segmenty Strava jsou dostupné prostřednictvím webu ROUVY (v kategoriích trasy stačí zvolit 'Strava Live Segments', poté kliknout na vybranou trasu, 'detaily trasy' a vyhledat seznam segmentů Strava uprostřed stránky trasy. Kliknutím na konkrétní segment je pak možné dostat se do žebříčku segmentů na Stravě.)

Zdarma k vyzkoušení pro každého

Nové zážitkové a motivační funkce jsou dostupné pouze předplatitelům Stravy. Vyzkoušet zdarma je lze v rámci prodloužené 60denní bezplatné zkušební verze.

Celoroční halový trénink a indoor závodění se staly pro sportovní nadšence přirozeným prodloužením jejich atletického života. Díky Strava Live Segments  uvidí cyklisté a triatlonisté v ROUVY na ikonických trasách své vlastní veřejné rekordy a úspěchy jako samostatné postavy avatarů v pelotonu a zpětnou vazbu dostanou v reálném čase. Dále vidí uplynulý čas a zbývající vzdálenost.