Silný německý PaS Benotti team ovládal většinu bodovaných spurtů, do kterých vzornou prací týmu Sparty zasahoval Pavel Kelemen. V polovině závodu se držel na 2. místě celkového pořadí. V závěru závodu odjela silná pětice závodníků se Sparťany Richardem Habermannem a Ronaldem Ligtenbergem. Skupina se po pádu rozpadla a na čele zůstala dvojice z týmu PaS Benotti. Celý tým Sparty se soustředil na dvojnásob bodovaný poslední spurt.

Uniklou dvojici se nepodařilo těsně dostihnout, ale body Sparta brala a uhájila 3. a 4. místo pro Pavla Kelemena a Richarda Habermanna. Tomáš Kalojíros obsadil ještě 6. místo za body z úniku. Vyhrál Michel Aschenberenner před stájovým kolegou Tobiasem Nolde oba PaS Benotti team. Video z Lipska naleznete ZDE.

V úterý Sparta startuje a pořádá silniční kriterium Penco Cup v Plzni od 17.00 pro mládež a od 17.30 jede hlavní kategorie Elite. Závody jsou s mezinárodní účastí z Německa a Rakouska a z našich týmů jede Dukla Praha, Favorit Brno, RKCA, ACS, ATT investment a CK Příbram.