Peter Sagan měl podle dřívějších informací nastoupit na start malých francouzských jednorázovek Ardéche Classic a Drome Classic, které se termínově kryjí s Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne - Brusel - Kuurne. Ale k čemu mít v týmu Sagana a nenasadit ho na největší závody? To si nejspíš řekli v TotalEnergies a rozhodli se slovenského mistra poslat do Belgie. Sagan zahájí sezónu na Tour des Alpes Maritimes et du Var 18. února a o týden později objede Omloop a Kuurne.

Podle deníku Het Nieuwsblad se Sagan už dostal z nákazy koronavirem a připojil se ke svým novým týmovým kolegům na společném soustředění. Trojnásobný mistr světa má v přípravě skluz a proto se po skončení týmového soustředění odebere na soukromé soustředění na Kanárských ostrovech, kde bude především najíždět kilometry. Závodit začne později, než bylo v původním plánu.    

Závod Kuurne - Brusel - Kuurne vyhrál už v roce 2017. Tehdy v dresu světového šampiona porazil Jaspera Stuyvena a Luka Rowea. Vítězství na prestižnějším Omloopu se ještě nedočkal, naposledy startoval v roce 2017 a skončil druhý za Gregem Van Avermaetem. Druhý byl i rok dříve a také tehdy byl lepší Van Avermaet.   

Pidcocka čeká náročné jaro

Na Omloop a Kuurne se chystá také Tom Pidcock, favorit světového šampionátu v cyklokrosu. Anglický cyklista si naplánoval extrémně náročné jaro. Po mistrovství světa v Arkansasu se přesune do portugalského Algarve na start zdejšího etapového závodu (16. 2. - 20. 2.) a o týden později zkusí štěstí na otevíracím klasikářském víkendu v Belgii. Ale to nneí ani zdaleka všechno. Následně odjede do Itálie na Strade Bianche a Milán - Sanremo, poté se vrátí do Belgie na Dwars door Vlaanderen a Kolem Flander, v Nizozemsku pojede Amstel Gold Race, vynechá Paříž - Roubaix a klasikářskou sezónu zakončí v Brabantsku a Ardenách na Brabantském šípu, Valonském šípu a Lutych - Bastogne - Lutych. A zanedlouho poté se poprvé postaví na start Giro d'Italia.

Dvaadvacetiletý rodák z Leedsu bude lídrem týmu Ineos Grenadiers na všech klasikách, i když pravděpodobně nebude jediným lídrem. V loňském roce jel velké klasiky poprvé v životě a dosáhl několika pozoruhodných výsledků. Na Kuurne - Brusel - Kuurne skončil třetí, na Strade Bianche pátý, vyhrál Brabantský šíp a dojel druhý na Amstelu. Nejvíc se od něj čeká v kopcovitých jednorázovkách, ale ambice má i na kostkách.