Peter Sagan strávil v německé sestavě BORA - hansgrohe pět let a chtěl se rozloučit dobrým výsledkem. Bora navíc měl na startu také druhého muže posledního ročníku Nilse Politta a celkově velmi zkušený tým. Jenže od začátku závodu se nic nedařilo. Ve velkém úniku třiceti cyklistů měl německý tým pouze Daniela Osse a musel reagovat. V pelotonu udával tempo Juraj Sagan a držel únik nadosah. Jenže do boje o vítězství se jezdci Bory stejně vůbec nedostali.  

Nils Politt si smůlu vybral už na začátku, když v první polovině závodu musel třikrát měnit kolo. Tohle zdržení ho vyřadilo z boje o přední příčky a závod nedokončil. "Vlastně jsem se cítil dobře, ale podmínky byly extrémní a také potřebujete trochu štěstí. Musel jsem třikrát měnit kolo už na začátku závodu a moje šance vrátit se dopředu byly nulové. Je to škoda, ale příští rok budu hladový po úspěchu a snad budu mít štěstí na své straně," říká německý klasikář, který jako jeden z mála lídrů zůstává v Boře i příští rok. 

Daniel Oss brzo ztratil kontakt s čelem závodu a vrátil se ke svým kolegům do hlavního pole. Jenže smůla pokračovala. K zemi šli Max Schachmann i Peter Sagan. Slovenský mistr spadl 135 kilometrů před cílem a Schachmann 105 kilometrů před cílem. Jen chvíli poté, co se dostal zpět do skupiny favoritů. Pro Sagana pádem závod v podstatě skončil, do popředí se už nedostal. Ale pokračoval dál, svůj poslední závod v barvách Bory vzdát nechtěl. 

"Paříž - Roubaix je těžké vždy, ale dnešní podmínky byly extrémní. Klíčem k úspěchu bylo přežít. Věděli jsme, že pozice v pelotonu bude zásadní a být co nejvíce na čele bude extrémně důležité. Všichni jsme se o to snažili, ale bohužel jsme popadali. Taky jsem v jednom byl, byl to docela tvrdý pád na pravý bok. Pokračoval jsem a dal do toho vše. Byl to můj poslední závod v barvách BORA - hansgrohe a opravdu jsem chtěl zakončit těch pět let lepším výsledkem, ale dnes to nešlo," vysvětlil Peter Sagan.

"Byl to těžký den a měli jsem až moc smůly," dodává Enrico Poitschke, sportovní ředitel, který také končí ve službách BORA - hansgrohe a nahradí ho Rolf Aldag. "Naši jezdci spadli hodně brzo, takže jsme byli mimo hru dřív, než závod vůbec začal. Kluci do toho dali vše i poté, hlavně Peter, Juraj a Max. Tým se snažil, ale neměli jsme štěstí."