Sam Bennett (BORA - hansgrohe) vyhrál na španělské Vueltě poprvé v kariéře. A poprvé také irský cyklista vyhrál etapu a jiný irský cyklista oblékl dres lídra. Nicolas Roche (Sunweb) totiž udržel červený trikot. 

Bennett byl v hromadném dojezdu v Alicante sebejistý a klidný. Počkal si na spurt za závodníky týmu Trek - Segafredo. John Degenkolb rozjel spurtu pro Edwarda Theunse, ale Bennett byl mnohem rychlejší. Na třetím místě dojel Luka Mezgec (Mitchelton - Scott) a na čtvrtém Jon Aberasturi (Caja Rural - Seguros RGA). 

Spurt vůbec nevyšel jezdcům Deceuninck - Quick-Step. Max Richeze rozjížděl sprint pro Fabia Jakobsena, ale ten se nedostal do souboje o vítězství a dojel za Richezem na sedmém místě. Zdeněk Štybar (Deceuninck - Quick-Step) dojel na 20. místě. 

Etapa nevyšla ani Fernandu Gaviriovi (UAE Emirates). Kolumbijský sprinter odpadl ve stoupání Puerto de Tiba 40 kilometrů před cílem a za pomoci Sergia Henaa a Marca Marcata (oba UAE Emirates) se snažil dojet zpět, ale to se mu nepodařilo.

V celkovém pořadí zůstal první Nicolas Roche s náskokem dvou vteřin před Nairem Quintanou (Movistar). Třteí Rigoberto Uran (EF Education First) ztrácí osm sekund. Quintana udržel zelený dres lídra bodovací soutěže, Bennett má stejný počet 25 bodů. Miguel Angel Lopez (Astana) drží bílý trikot nejlepšího závodníka do 25 let a Angel Madrazo (Burgos - BH) si díky dalším ziskům na vrchařských prémiích polepšil ve vrchařské soutěži.