Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step) opět dokázal využít skvělé práce svého týmového kolegy Michaela Mørkøva a dojel si pro druhé vítězství na UAE Tour. Bennett měl za Mørkøvem nejlepší pozici, u pravé bariéry si pohlídal nejnebezpečnějšího Eliu Vivianiho (Cofidis) a solavil své 51. profesionální vítězství. Třetí skončil Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe), který se ve Spojených arabských emirátech zatím trochu trápí, stejně jako celý jeho tým, ačkoliv se německý celek snažil vytvořit ideální pozici pro svého lídra, nevyšlo to podle plánu.  

David Dekker (Jumbo - Visma) dokončil na čtvrtém místě a vrátil se do zeleného dresu lídra bodovací soutěže. Další nepovedený sprint předvedl Caleb ewan (Lotto Soudal). Malý Australan si opět nedokázal najít místo v chaotickém dojezdu, spurtovat začal hodně vzadu a přes hradbu spurtujících soupeřů se nemohl probojovat. Cílem projel na 12. místě.  

V celkovém pořadí se nic důležitého nestalo. Přesto Tadej Pogačar (UAE Emirates) 10 sekund ztratil. A to kvůli postrčení od Jana Polance (UAE Emirates) v dojezdu etapy. Po zásahu rozhodčích má náskok 35 sekund před Adamem Yatesem (Ineos Grenadiers) a od celkového triumfu ho dělí jediná rovinatá etapa.