2. etapa Saudi Tour končila na vrcholu krátkého stoupání v Abu Rakah. Poslední dva kilometry etapy se stoupalo do docela příkrého kopce a Santiago Buitrago z týmu Bahrain Victorious se rozhodl zaútočit více než kilometr před cílem. Okamžitě se k němu přidal Ital Daniel Oss (TotalEnergies) a společně získali malý náskok před zmenšujícím se pelotonem.

Několik stovek metrů před cílem ze skupiny vyrazil Andrea Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl) a vedoucí dvojici si rychle dojel. Bagioli jel rychle a utrhl Osse, ale Buitrago se držel. Posledních 500 metrů etapy už se nestoupalo a Bagioli se snažil donutit Buitraga ke spolupráci, ale Kolumbijec nestřídal a radši šetřil síly na dojezd. 250 metrů před cílem nastoupil, poodjel Bagiolimu a protnul cílovou pásku na prvním místě s náskokem jedné vteřiny před Italem.

Za vedoucí dvojicí spurtovala malá skupina a nejrychlejší byl Anthon Charmig (Uno-X) před Maximem Van Gilsem (Lotto Soudal), Ruiem Costou (UAE Emirates) a lídrem závodu Calebem Ewanem (Lotto Soudal). Všichni čtyři ztratili 7 sekund. Další skupina jedenácti cyklistů zaostala o 11 sekund.

V průběžném pořadí vede Buitrago o 7 skeund před Ewanem. Mladý Dán Charmig ztrácí na třetím místě 13 sekund. 22letý Buitrago vybojoval své první profesionální vítězství a kromě toho a dresu lídra, drží také dres pro nejlepšího mladého závodníka. V bodovací soutěži je první Ewan.