Roglič najel dvanáct kilometrů před cílem etapy do padajícího Alexeje Lucenka a nestihl ani zpomalit. Sice se rychle zvedl a na novém kole dokázal pokračovat, ale zrychlit už nemohl. Celý tým Red Bull-Bora-Hansgrohe se složil okolo svého zkušeného lídra, jenže to nebylo nic platné. Otřesený Roglič dojel se ztrátou 2:27 a propadl se ze čtvrtého místa na šesté.

"No, je to samozřejmě hrozné, když lídr spadne, navíc spadl i včera," řekl po etapě Rolf Aldag, zkušený sportovní ředitel Red Bullu. "Přijel do cíle, ale ztratil nějaký čas. To nebylo dobré, určitě jsme se tomu chtěli vyhnout. Nikdy to není dobré, nikdy to není příjemné a určitě to nebylo v plánu."

V porovnání s ostatními lídry na celkové pořadí byl Roglič se svým týmem v pelotonu příliš vzadu. Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard a Remco Evenepoel se dokázali vyhnout nebezpečí tím, že jeli v popředí. Podle Ralpha Denka, ředitele německého týmu, si jeho závodníci vedli dobře, byli pohromadě okolo Rogliče, takže pád a zranění je pouze velkou smůlou a nikomu nic nevyčítá. 

1174428140.jpg

"Měli jsme dobrou pozici, ale Primož přesto spadl. O jeho zraněních toho zatím nemůžeme moc říct, i když lékař zpočátku vyloučil zlomeniny. Jak jsme se ale přesvědčili u Aleksandra Vlasova, moc to neznamená," naráží na Vlasovův zlomený kotník na začátku letošní Tour.

Roglič s velkou pravděpodobností vypadává z boje o pódium a největší cíl se týmu Red Bull-Bora-Hansgrohe rozpadl pod rukama. "O boji o stupně vítězů budeme ještě přemýšlet podle toho, jak na tom bude a jestli bude moci pokračovat," vysvětluje Aldag. "Budeme muset naslouchat našemu lékařskému týmu a tomu, co si myslí a může udělat. Uvidíme, co přinese zítřek," dodal ve čtvrtek večer. 

"Více budeme vědět v pátek ráno, ale stupně vítězů jsou mimo dosah. Musíme počkat, jestli bude moci pokračovat, bude dost potlučený," uzavřel dohady Denk.