Virtuální závod zavedl účastníky na jihoafrické pobřeží Cape Whale v horském průsmyku Clarence Drive, kde absolvovali porci 21 kilometrů na trati s převýšením 303 metrů. Dle předpokladů ho opanoval právě závodník týmu Soundal – Quick-Step, který protnul cílovou pásku jako nejrychlejší z celkového počtu 75 účastníků v čase 34:05 minuty. 

S podobným typem závodu nemám příliš zkušeností. O to větším a milejším překvapením pro mě bylo, jak početná a kvalitní konkurence se sešla. Koneckonců odpovídalo tomu i zvolené tempo, které bylo až nečekaně vysoké. Pro mě osobně se tak jednalo o příjemný trénink a zajímavé zpestření přípravy. Jsem rád, že jsem mohl být součástí takové akce,“ pochvaloval si Jan Hirt, který závod absolvoval přímo v prostorách showroomu L27 na pražském Vyšehradě, kde před začátkem závodu od zástupců klubu převzal také klíče od nového osobního automobilu.

Honza Hirt je nejen českou cyklistickou jedničkou, ale i naším ambasadorem, kterého se od počátku spolupráce snažíme maximálně podporovat v jeho kariéře profesionálního sportovce,“ řekl za klub L27 René Andrle a doplnil: „Prostřednictvím různých typů akcí se zároveň snažíme přiblížit nadšencům svět velké cyklistiky. Tento závod, ve kterém se mohli účastníci poměřit s momentálně nejlepším českých cyklistou, byl naší premiérou. Chtěl bych moc poděkovat zúčastněným, speciálně pak Honzovi za jeho účast i to, jak k závodu přistoupil,“ konstatoval za pořádající klub L27 René Andrle s tím, že v průběhu roku jsou v plánu například i výjezdy na závody Grand Tour. 

Na nich hodlá uspět i Hirt. Prioritou pro něj i celý tým Soundal – Quick-Step je italské Giro, kde třicetiletý závodník v loňském roce slavil etapový triumf. „Jsme velký tým, který má ve svém středu aktuálního mistra světa. Tomu odpovídají i naše ambice. Jako tým bychom na Giru rádi zaútočili na celkové vítězství a osobně se budu snažit udělat maximum, abych ke splnění tohoto cíle přispěl,“ dodal Jan Hirt.