Pandemie nemoci covid-19 výrazně zasáhla do posledních dvou plánovaných ročníků tohoto závodu. V roce 2020 musela být akce na poslední chvíli zrušena a loni odložena na 17. dubna, kdy se pořadatelé z TJ Favorit Brno rozhodli změnit směr závodu z důvodu splnění podmínek pořádání akcí v nouzovém stavu. Akce se v té době mohli konat pouze bez diváků, proto se začínalo na brněnském velodromu, kde byl také dojezd. Letos se závod vrací k trase z roku 2019.

Závod, který se jede pod záštitou starosty města pana Ing. Milana Vlčka, odstartuje na Masarykově náměstí ve Velké Bíteši ve 12 hodin a peloton najede na první okruh dlouhý 70 kilometrů vedoucí přes Domašov, Ostrovačice, Popůvky a Veselku do brněnských Kohoutovic, kde bude první vrchařská prémie. 

Přes brněnské Bosonohy, Říčany, Rosice a Zastávku (zde bude druhá a třetí vrchařská prémie) se vrací do Velké Bíteše (na cílové pásce jsou připraveny rychlostní prémie) a závodníci se opět vydají na zkrácený okruh přes Zastávku (38 km) a o vítězi by se mělo rozhodnout na 18 kilometrů dlouhém okruhu mezi Velkou Bíteší a Osovou Bítýškou. Tento okruh se pojede třikrát a o vítězi by měl rozhodovat vítr, poziční jízda a týmová taktika.

V roce 2019 na stejné trati zvítězil Jakub Otruba z týmu Elkov Kasper. Z šestičlenné čelní skupiny zaútočil 6 kilometrů před cílem a do cíle dorazil sám před Poláky Maciejem Paterskim a Pawlem Franczakem.


Loňské vítězství na odlišné trati obhajuje Michael Kukrle. Mistr České republiky před rokem závodil v barvách Elkov Kasper, letos bude reprezentovat český národní tým a opět se řadí mezi největší favority.