Simmons zareagoval na příspěvek, týkající se amerického prezidenta Donalda Trumpa a nadcházejících prezidentských voleb. Jeho vyjádření vyhodnotil tým jako rozporuplná a škodlivá. 

Trek-Segafredo je organizace, mezi jejíž hodnoty patří i to, že podporuje sport a možnost sportovat pro všechny bez rozdílu a to v nejširším slova smyslu. Podporujeme právo na svobodu projevu, ale zároveň budeme činit lidi odpovědné za jejich slova a činy,“ uvádí se v prohlášení Trek-Segafredo. 

„Bohužel, týmový jezdec Quinn Simmons učinil online prohlášení, které vnímáme jako škodlivé pro tým, profesionální cyklistiku, její fanoušky a pozitivní budoucnost tohoto sportu. V reakci na to nebude Quinn Simmons závodit za Trek-Segafredo až do odvolání. Tým a jeho partneři společně určí, jak budeme postupovat dál. O těchto krocích budeme informovat fanoušky a veřejnost.“ 

Juniorský mistr světa 2019

Simmons ve středu na Twitteru reagovala na příspěvek cyklistické novinářky a komentátorky José Been k nadcházejícím volbám v USA, který se kategoricky vymezoval proti současnému americkému prezidentovi. Simmons mj. reagoval použitím emodži (stylizovaný obrázek vyjadřující nějakou myšlenku) ruky černé pleti. 

Některé reakce na twitteru obvinily Simmonse z formy rasismu, vyjádřily se v tom smyslu, že přestanou kupovat bicykly společnosti Trek Bikes a že by Simmons měl být z týmu vyhozen. 

Trek-Segafredo vydal okamžité prohlášení v reakci na příspěvky Simmonse na Twitteru, kde uvedl, že tým neomlouvá rozporuplné komentáře ani činy svých jezdců, které nepřispívají k pozitivnímu obrazu týmu ani partnerů. 

„Tým bude komunikovat s Quinnem, aby mu pomohl pochopit vhodný tón konverzace, kterou by měl sportovec v jeho pozici udržovat,“ napsal Trek-Segafredo v příspěvku na Twitteru. 

Tour de La Provence 2020

Společnost Trek čelila na začátku letošního roku reakci, když byla policejní kola sponzorovaná společností Trek používána jako zbraně a štíty proti lidem v protestech Black Lives Matter, které se konaly po celých USA a byly reakcí na zabití George Floyda policií během zatčení v Minneapolis v Minnesotě. Protesty směřovaly proti policejní brutalitě, systémovému rasismu a spravedlnosti za Floydovu smrt.  

Prezident společnosti Trek Bikes John Burke v té době vyjádřil znepokojení nad policejní brutalitou a rasismem v USA a vyzval ke spravedlnosti. Společnost Trek Bikes později vydala prohlášení, ve kterém uvedla, že se „zavázala k lepší budoucnosti“ a načrtla několik iniciativ a fondů k vytvoření více pracovních míst v cyklistickém průmyslu pro lidi nejrůznějších ras, otevření obchodů v zaostalých čtvrtích a vytvoření inkluzivnější (zahrnutí, přijetí do celku) kultury ve společnosti. 

Systémový rasismus je problémem i na nejvyšší úrovní cyklistiky. UCI zopakovala svůj závazek k rozmanitosti prostřednictvím vlastního programu Světového cyklistického centra a poukázala na několik strategií, které v posledních letech přijala k řešení rasismu. 

Řídícímu orgánu cyklistického sportu však bylo vytýkáno, že nepřistoupil k sankci nebo potrestání těch, kteří porušili jeho vlastní etický kodex, pokud jde o rasismus.

Quinn Simmons (na titulním snímku při letošním Valónském šípu: 135. místo) letos absolvoval za tým 34 závodních dnů, což je jedenáctý nejvyšší počet z 31 jezdců týmové soupisky. Jeho nejlepšími výsledky bylo 16. místo Okolo Polska a 2. místo Okolo Maďarska. Smlouvu s týmem má podepsánu ještě na příští rok.

"Je potřeba si uvědomit, že jde o vyjádření 19 letého chlapce. Ale zároveň nelze taková vyjádření jakkoli omlouvat," řekl generální manažer týmu Luca Guercilena.