Mezinárodní cyklistická unie (UCI) ve zrychleném řízení zaregistrovala Pavla Sivakova jako francouzského závodníka. Sivakov může okamžitě reprezentovat Francii, ačkoliv byl dříve reprezentantem Ruska. O změně uvažoval už před okupací Ukrajiny. Ruská agrese vše urychlila.

"Narodil jsem se v Itálii a do Francie jsem se přestěhoval, když mi byl jeden rok. Francie je místem, kde jsem vyrůstal, kde jsem chodil do školy a kde jsem se zamiloval do cyklistiky a do závodění. Cítím se tam jako doma," vysvětlil. 

"Už nějakou dobu jsem se chtěl stát francouzským reprezentantem a podal jsem žádost na UCI, ale vzhledem k tomu, co se momentálně děje na Ukrajině, jsem to chtěl urychlit. Chci poděkovat UCI a týmu INEOS Grenadiers, že mě v tomto procesu podpořily a pomohly mi to uskutečnit. To, že mám nyní možnost závodit jako francouzský reprezentant na mezinárodních závodech, mě nesmírně těší. Závodit v Paříži na olympijských hrách v roce 2024 za Francii je mým snem, a je něco."

"Jak jsem již dříve řekl, jsem zcela proti této válce a všechny mé myšlenky jsou s ukrajinským lidem. Stejně jako většina lidí na celém světě nyní doufám v mír a rychlé ukončení utrpení, které se na Ukrajině odehrává."

Pavel Sivakov je synem Alexeje Sivakova, ruského cyklisty a profesionálního závodníka v letech 1996 až 2005. V roce 2019 vyhrál celkové pořadí Okolo Polska a Okolo Alp. A je také celkovým vítězem Giro d'Italia U23 z roku 2017.