Dvojice týmu UAE Emirates nadále dominuje etapovému závodu Okolo Slovinska. Majka se udržel lídra závodu a svého týmového kolegy Pogačara až na vrchol a etapu dostal jako dárek. Dokonce si o to, kdo dojede do cíle etapy jako první, zahráli hru kámen, nůžky, papír. Pogačar udržel celkové vedení s náskokem 3 sekund.  

4. etapa závodu Kolem Slovinska končila ve výšce necelých 1 200 metrů nad mořem, na vrcholu více než osmikilometrového stoupání, ale už předtím byla na programu tři stoupání. Stoupání do Jesenova (2,8 km, 6,9 %) a Trojan (2,4 km, 8,2 %) následovala poměrně brzy po startu, stoupání na Črnivec (10,6 km, 5,7 %) se jelo po téměř sto kilometrech. Rozhodlo se až při výjezdu na Velikou Planinu (8,2 km, 7,6 %).

Na začátku etapy bylo v čelní skupině devět jezdců. Lionel Taminiaux (Alpecin - Fenix), Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè), Xabier Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi), Umberto Marengo (Drone Hopper - Androni Giocattoli), Iván Cobo (Kern Pharma), David Per (Adria Mobil), Viktor Potocki (Ljubljana Gusto Santic) a Francesco Carollo (Mg. K Vis-Color for Peace-VPM) získali čtyřminutový náskok. V pelotonu pracoval tým UAE Emirates a kontroloval průběh závodu. Později se tempa pelotonu ujal Bahrain Victorious. Do útoku Jana Tratnika, který unikl společně s Matteem Sobrerem (BikeExchange - Jayco) a Nicolou Concim (Alpecin - Fenix), ale do první skupiny dojel sám. Tratnikův útok byl zlikvidován týmem UAE Emirates a s ním i všichni ostatní uprchlíci.

Rafal Majka a Tadej Pogačar zaútočili v cílovém výjezdu a rychle získali náskok, který udrželi až do cíle. Pogačar nechtěl svého dvorního domestika utrhnout a poslední kilometry jel klidně. Do cíle dorazili v objetí kolem ramen. Majka získal druhé etapové vítězství a Pogačar si došel pro zelený trikot lídra závodu. Majka vede bodovací i vrchařskou soutěž. 

"Měli jsme skvělý den," uznal Majka v cíli závodu. "Poslední stoupání jsme jeli společně, pak Tadej řekl, že bych měl vyhrát etapu. Jsem za to vítězství moc rád, i protože tým pracuje opravdu, opravdu dobře. Jsem teď také v dobré pozici dojet si pro druhé místo v celkovém pořadí. Tohle všechno je před Tour de France velmi dobré, snažíme se zůstat v bezpečí a vyhrávat závody. Atmosféra ve Slovinsku je opravdu skvělá, u silnic je spousta lidí. V Komendě, Tadejově rodném městě, jsme přes lidi neviděli nic jiného. Od roku 2017, kdy jsem tu závodil poprvé, zde cyklistika hodně vyrostla."

S odstupem pouze 28 sekund se do cíle dostal Vojtěch Řepa (Kern Pharma). Český cyklista si výrazně pomohl v celkovém pořadí, z desátého místa poskočil až na páté a ztrácí 2:17 a v soutěži o bílý trikot nejlepšího mladého závodníka má náskok 2:28.