Vše odstartovala skvělá Lucie Grohová, která se s reprezentačním výběrem účastnila Mistrovství Evropy mládeže MTB ve švýcarské Capriasce. Po 19. místě z časovky přišel první úspěch v podobě zlaté medaile ve štafetě. Tento skvělý výsledek se jí podařilo napodobit v individuálním závodě, když na Lucii nestačila žádná soupeřka a ta se tak stala mistryní Evropy MTB XCO U14.

Její týmová kolegyně Antonie Cermanová pak řádila na Tour de Pologne Junior, který byl doprovodným k hlavnímu závodu WorldTour. Zvítězila v prvních dvou etapách, ke kterým přidala jedno druhé a jedno třetí místo. K vítězství v celkovém pořadí etapového závodu dokázala přidat také černý dres za bodovací soutěž a modrý pro nejaktivnějšího závodníka.

Na triumf z Polska pak dokázala navázat na dalším podniku Techniserv Cupu, když zvítězila jak v časovce v Lázních Bělohrad, tak i v nedělním hromadném závodě v Přibyslavi.

Vše završil Mathias Vacek, který se zúčastnil Slovenského poháru v Tlmačích. Nejprve v sobotu zcela suverénně ovládl kritérium, když vyhrál každý bodovaný okruh. V neděli pak svůj výkon zopakoval, když byl nejrychlejší v hromadném spurtu pelotonu a domu tak odvezl vítězný double.