Alejandro Valverde (Movistar) zvítězil ve druhé etapě Kolem Valencie a získal i vedoucí pozici v průběžném pořadí. Valverde zaútočil z pelotonu před vrcholem stoupání Garbi společně s Jakobem Fuglsangem (Astana), více než třicet kilometrů před cilem. Později se k nim přidal Luis Leon Sánchez (Astana) a tito tři dokázali společně navyšovat náskok na malý proton vedený týmem Sky. 

Z týmu Sky se na čele stíhací skupiny střídali Diego Rosa, Gianni Moscon a David de la Cruz, kteří pracovali pro Wouta Poelse. Ale vedoucí trojice byla silnější a odstup narostl až na více než půl minuty. Později začali týmu Sky pomáhat týmy LottoNL Jumbo a BMC, ale ani to nestačilo. 

Ve spurtu v cílovém městě Albuxeich byl nejrychlejší Valverde, druhý dojel Luis Leon Sánchez a třetí Fuglsang. Druhá skupina ztratila 19 sekund a přivedl ji Giovanni Visconti (Bahrain Merida), pátý dojel Greg Van Avermaet (BMC). 

Celkově vede Valverde o čtyři sekundy před Sánchezem a o šest před Fuglsangem. Wout Poels ztrácí už 29 sekund. 

Z českých závodníků dojel v popředí jen Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott) na 14. místě se ztrátou 19 sekund. Michal Schlegel (CCC Sprandi Polkowice) dokončil na 64. příčce s odstupem 2:33. Daniel Turek (Israel Cycling Academy) projel cílem 107. a ztratil 5:55. 

Foto Movistar