Vlasov patřil k širšímu okruhu favoritů v klasikářském závěru 6. etapy v Longwy. Vysoký Rus patří k výbušným vrchařům a v podobných dojezdech by měl spíše zíkávat. Jenže to by nesměl jít k zemi 8,5 kilometru před cílem. Vlasov se držel mezi prvními jezdci v balíku, přesto se pádu nemohl vyhnout. "V té pravotočivé zatáčce přede mnou jeden kluk spadl a já jsem prostě neměl kam jet. Když jsem spadl, kluci na mě okamžitě počkali a odvedli skvělou práci, aby mě vrátili zpátky," nezapomněl na své týmové kolegy, kteří ho zachránili.

Max Schachmann, Felix Großschartner, Patrick Konrad a další jezdci týmu BORA hansgrohe se pro svého lídra obětovali a vyplatilo se. "Sjížděli jsme to vážně tvrdě a asi čtyři kilometry před cílem jsem byl zpátky v první skupině. Nakonec jsem ztratil jen pět vteřin, a to nejspíš proto, že jsem posledních osm kilometrů musel jet naplno." Kolektivní snaha německého týmu udržela naději na dobrý celkový výsledek. BORA hansgrohe letos už zazářila vítězstvím na Giro d'Italia s Jaiem Hindleym a Vlasov má ambice na pařížské pódium. Na sílu a oddanost svého týmu se může spolehnout.

"No, není toho moc, co bych k tomu mohl říct. Dnes jsme měli jen smůlu při té Aleksově pozdní nehodě," dodává Rolf Aldag, sporotvní ředitel BORA hansgrohe. "Ale tým reagoval rychle, spolupracoval velmi dobře, aby se Aleks dokázal vrátil zpět. Nasazení bylo opět skvělé. Takže si myslím, že jsme udělali všechno správně a nakonec jsme to vše zachránili. Ale samozřejmě jsme museli něco obětovat, abychom to zvládli." 

Vlasov v celkovém pořadí drží sedmou příčku se ztrátou 52 sekund. A to i díky týmové pomoci v předcházející dlážděné etapě. S takovým terénem nemá žádné zkušenosti, ale zkušenější týmoví kolegové ho podrželi vpředu. "Jeli jsme jen pro Alekse, a i když jsme možná měli šanci jet o etapové vítězství, plně jsme se soustředili na něj. Aleks byl působivý, jakým způsobem ovládal kolo a jak klidný zůstal, to je výjimečné. Po prvním sektoru měl defekt a to je normálně dost hektické, ale Aleks byl celou dobu v klidu a dokonce na nás mrkl, když kolem nás projížděl," ocenil Aldag svůj tým a lídra sestavy. 

V páteční etapě je na programu první horský dojezd celé Tour na La Super Planche des Belles Filles. V náročném, ale nepříliš dlouhém stoupání na 7 kilometrů s průměrem 8,5 % by měl teoreticky pattřit k nejlepším. Kratší těžké výjezdy mu vyhovují nejvíc. V delších alpských kopcích není tolik silný. Na La Super Planche des Belles Filles měl v nejlepším případě něco získat. Když ne na Tadeje Pogačara, tak aspoň na soupeře o konečné pódium. Jenže pád by mohl ovlivnit jeho kondici. Vlasov je však stále klidný: "Dnes jsem se celý den opět cítil dobře a i po pádu jsem dokázal pořádně zabrat, takže si věřím i do dalších dnů. Mám nějaké šrámy a odřeniny, ale myslím, že to není nic hrozného."