I takové věci bohužel k cyklistice patří. Pět týdnů se nám pády, defekty i technické problémy vyhýbaly, teď jsme si to vybrali naplno,“ řekl trenér František Trkal.

V sobotu se jel mezinárodní závod s kvalitní konkurencí proti směru tradičního okruhu a Dukla startovala v sestavě Kuba, Elbadri, Bradáč, Vavro, Muroň, Faltýnek. „Hned v úvodu závodu došlo k hromadnému pádu, kde od nás zůstali Muroň a Kuba. Muroň měl úplně zničené kolo a musel jet zbytek závodu na rezervě, Kuba zase po pádu řešil problémy s řazením, které se pak podařilo odstranit,“ popsal trenér.

Ve finále odjeli čtyři závodníci, za nimi se vydala skupina, kde bylo 12 dalších cyklistů včetně Faltýnka a Elbadriho. První jmenovaný bral ve spurtu konečné desáté místo, Elbadri byl čtrnáctý. „Nakonec z toho bylo solidní umístění v top 10,“ řekl Trkal.

loading...

V nedělním závodě už na klasickém okruhu nahradil Kubu Vostal a do závodu nakonec nenastoupil Muroň, který měl v noci střevní potíže a tým nechtěl jeho start riskovat.

Na 60. kilometru došlo k velkému pádu zhruba padesáti lidí, kde od nás zůstali Elbadri a Vavro. Opět jsme z toho nevyšli bez komplikací. Vavro byl sedřený, bolela ho noha a dál nepokračoval, Elbadri zlomil rám, taky byl odřený. Zkusil jet ještě jeden okruh na rezervě, ale pak byl nucen i on odstoupit,“ uvedl František Trkal. Dukla tak pokračovala jen ve třech a nejlepším byl nakonec Bradáč 17., Faltýnek obsadil 26. místo.