Při přejezdu ze slavnostního startu na ostrý najel Alois Kaňkovský na předmět ležící na silnici a utrpěl pád, následkem kterého došlo ke zlomenině v oblasti kyčle. Po transportu do nemocnice byla naplánována operace. Ačkoliv ještě není známý rozsah zranění, tak Alois Kaňkovský určitě přijde o blížící se Evropské hry i mistrovství ČR v Trnavě.

Právě při společném šampionátu měl být Alois Kaňkovský lídrem hradeckého týmu a hlavním želízkem v souboji domácího celku s profesionálními závodníky. Ve třetí etapě Okolo Maďarska si Kaňkovský připsal letošní sedmé vítězství.

V závěru nastoupil Elkov Author na čelo pelotonu a nejprve zkusil peloton rozvěsit na větru. “Potom co se nepodařilo nadělit peloton na větru, tak přišla neskutečná práce celého týmu, který mi připravil super pozici. Už před závěrem etapy jsem klukům oznámil, že cítím výborné nohy. Na pětistovce už jsem šel do spurtu sám a vyšlo to jak jsem si přál. Vítězství ale opět patří celému týmu, který zajel skvěle,” popsal vítězné pocity Alois Kaňkovský, který si připsal už druhé letošní vítězství v závodě první kategorie. 


Poslední rovinatá etapa měřící 168 km měla standardní průběh, kdy po startu odjela trojice jezdců ve které byl i sparťan Kalojíros a peloton si hlídal jejich odstup. Na závěr etapy přišly čtyři sedmikilometrové okruhy, kdy v posledním z nich dostihl peloton trojici na čele a čekal ho hromadný spurt. V něm skončil na 9. místě František Sisr, který převzal roli spurtera po absenci Aloise Kaňkovského. V celkovém pořadí se v první desítce udržel Karel Hník na 9. místě, stejně jako 11. Jan Bárta.

Do celkové klasifikace nejvíce promluvila předposlední královská etapa s cílem v Kekestetu, která rozdělila peloton. Ovšem v průběhu celého závodu byl nejlepším jezdcem Lotyš Krists Neilands z Israel Cycling Academy a vyhrál své první celkové pořadí etapového závodu a také dvě etapy. Za Neilandsem se seřadili domácí závodníci, druhý skončil Márton Dina (Kometa) a třetí Attila Valter (CCC Development).