Dlouhou dobu to vypadalo, že jednu z předních pozic obsadí jihočeský matador a velezkušený závodník Martin Boubal z CT Weber. Když projel cílem v čase 27:10 a v té době průběžně druhému nadělil téměř minutu, málokdo čekal, že na vítězství bude potřeba čas ještě o více než minutu lepší. Velké věci se však začaly dít až na konci startovního pole, když přišli na řadu akademici a muži z kategorie 20 - 29 let. Do té doby zdánlivě nedosažitelná meta 27 minut byla rázem překonána hned šesti závodníky. A vítěz závodu Henri Uhlig (Rad-net ROSE Team) se dokonce dostal na čas 25:51!

Závod prý nebyl z jeho pohledu úplně lehký: “Teploty přes 30°C a mírný vítr dnes nepředstavovaly ideální podmínky. A na dlouhé rovince do Temelína to foukalo, takže to tam stálo hodně sil. V prvních dvou kolech se mi zde dařilo držet dobré tempo a myslím, že jsem tam na své soupeře nějaký čas najel. Ale v posledním okruhu jsem musel trochu polevit. Zítra se zúčastníme 100 km závodu v šesti lidech. Kapitána přímo určeného nemáme. Myslím, že každý z nás je schopen předvést pěkný výkon. Uvidíme, jak se závod vyvine. V každém případě očekáváme těžký selektivní závod, který by nám měl vyhovovat”.

SpOrto LPV Velká cena Temelína pokračuje v neděli silničním závodem. Od 10 hodin startují dětské závody přímo v blízkosti temelínské elektrárny, od 12 hodin se na start postaví dospělí závodníci, kteří mají možnost volit mezi 43 km a 100 km tratí. Výsledky naleznete ZDE.