Během třech let v nejbohatším týmu světa si připsal sedm vítězství, ale všechna na menších etapových závodech. Na Grand Tours nešlo nic podle plánu. Dnes čtyřiadvacetiletý Kolumbijec nastoupil v roce 2019 na start Giro d'Italia a o rok později na Vueltu. Oba závody dokončil, ale vidět nebyl. A nebyl ani moc platným domestikem. V roce 2021 už na třítýdenním závodě šanci nedostal. Vyhrál sice první závod sezóny, francouzský etapák Okolo Provence, ale poté o svou formu přišel. 

Sosa se v Ineosu nikdy necítil doma a v rozhovoru pro Marcu naznačil, co bylo jedním z důvodů: "Jsem rád, že se v Movistaru domluvím španělsky. Takhle je to všechno jednodušší. Můžete se uvolněně bavit s každým, je to příjemné. Spolupracuje se nám dobře a atmosféra je taky fajn. Loučení s Ineosem bylo komplikované. Stalo se mnoho věcí, ale jsem šťastný, protože jsem se tam hodně naučil. Byla to obecně dobrá zkušenost a musím toho nyní využít." 

O důvodu, proč se v minulé sezóně nedostal na žádnou Grand Tours, mluvit nechtěl: "Bolelo to hodně. Tým se rozhodl zaměřit na jiné závodníky. Děly se věci, o kterých nechci moc mluvit. Ale jsou to zkušenosti." V Movistaru bude mít víc volnosti, v britské sestavě je obrovská konkurence, ve španělském celku bude snazší se prosadit. Sosa plánuje start na Giro d'Italia. "Pojedu Mallorca Challenge, jeden nebo dva závody, pak odjedu do Provence. Ještě nemám úplně jasno o třítýdenních závodech, ale pravděpodobně pojedu na Giro." 

Movistar má jediného spolehlivého lídra na Grand Tours, po odchodu Miguela Angela Lopeze je jedničkou týmu Enric Mas. Alejandro Valverde se nebude pokoušet o umístění v celkovém pořadí. Mas bude na startu Tour de France a Vuelty. Giro je tedy k dispozici a Sosa chce být lídrem. "Giro se mi líbí. Má hory a to mi vyhovuje. Pokusím se zajet dobrý výsledek. Budu se pokoušet o etapová vítězství a zkusím se udržet v boji o celkové pořadí. Pódium by se mi líbilo."

"V tuto chvíli jsem s nikým nemluvil o tom, zda jsem lídr, nebo ne," pokračuje Sosa. "Všichni se soustředíme na závody na začátku roku, pak se uvidí. Máme pěkný kalendář a myslím, že se nám bude dařit. Uvidíme, jak rozjedeme sezónu. Vlastně ani nevím, v jaké jsem formě."