Šlo hlavně o to, aby se potkal tým pro sezónu 2022. Bohužel nemohl dorazit Pepa Čekal, který si nedávno zlomil nohu, a také jedna z nových posil David Červíček, protože byl nemocen. Řešili jsme hlavně organizační věci jako kalendář i tréninkový proces a určitě ten první sraz splnil účel,“ informoval František Trkal.

A jak tedy bude vypadat tým pro sezónu 2022? Zůstávají Vojtěch Kmínek, Adam Křenek, David Kopelent a Josef Čekal. Z juniorů přicházejí odchovanci Favoritu Štěpán Široký a Martin Čepek, dalšími posilami jsou David Červíček a Martin Voltr.

Široký i Čepek tíhnou oba spíš k dráze, ale dokážou to dobře kombinovat se silnicí a věřím, že budou úspěšní. Oba jsou to závodníci rychlostního typu. Červíček je všestranný závodník. Myslím, že by u nás mohl převzít roli klasického vrchaře a dělat výsledky v kopcích. Bude prvním rokem v mužích. Voltr je zkušenější, v kategorii mužů je už třetím rokem. Přichází z Topforexu, má perspektivu a budu na něj sázet jako na jednoho z hlavních tahounů,“ řekl František Trkal.

Kariéru ukončil Petr Hampl, který u nás byl dlouhodobě hlavní hvězdou a lídrem, teď si myslím, že by ten tým měl těžit hlavně z vyrovnanosti. Ze všech kluků cítím velké odhodlání a všichni už se těší na sezónu,“ dodal šéftrenér.