Tři závody jsou určeny pro ženy, všechny se uskuteční na severu Španělska v okolí Pamplony a jsou zařazeny do kategorie 1.1:

  • 13. 5.: 1. ročník Emakumeen Nafarroako Women's Elite Classics na 128 km ze Zudaire do Lekunberri. V aktuální startovní listině figuruje Nikola Nosková.
  • 14. 5.: 1. ročník Navarra Women's Elite Classics na 125 km z Pamplony do Pamplony
  • 16. 5.: 2. ročník Gran Premio Ciudad de Eibar na 117 km se startem a cílem v Eibaru

Pro muže je připraveno 7 závodů:

  • 13. 5.: 55. ročník Circuit de Wallonie (1.1) na 194 km se startem i cílem v Charleroi. Z nejlépe postavených cyklistů by měli startovat Jasper Philipsen (Alpecin), Tim Wellens (Lotto) a Christophe Laporte (Cofidis). V Development Team DSM je nominován Pavel Bittner.
  • 14. 5. začne tříetapový závod Tour d'Eure-et-Loir (2.2), který startuje v Illiers a končí v Chartres. V Alpecin-Fenix Development Team by měl startovat Lubomír Petruš. A ve slovenské reprezentaci cyklisté Topforex ATT Investments Matúš Štoček a Marek Gajdula.

Stupně vítězů Circuit de Wallonie z roku 2019 (zleva): Baptiste Planckaert, Thomas Boudat, Niki Terpstra

Pak jsou tu ještě 4 odložené závody na Mallorce a všechny kategorie 1.1:

  • 13. 5. Trofeo Calvia na 169 km z Peguery do Palmanovy
  • 14. 5. Trofeo Serra de Tramuntana na 159 km z Llosety do Deià
  • 15. 5. Trofeo Andratx - Mirador des Colomer na 161 km z Andratxe do Pollençy
  • 16. 5. Trofeo Alcudia-Port d'Alcudia na 170 km se startem a cílem v Alcudii

S ohledem na lokalitu a termíny se pochopitelně startovní listiny jednotlivých závodů mnoho lišit nebudou. Z nejlépe postavených cyklistů jsou nominováni Miguel Ángel López (Movistar), Jesús Herrada (Cofidis) a Jon Aberasturi (Caja Rural).

Objeví se tu i Equipo Kern Pharma (Vojta Řepa) a Gazprom-RusVelo (Roman Kreuziger, Mathias Vacek), ale zda v jejich sestavách bude někdo z našich cyklistů, v této chvíli nelze říci.

Nejvýznamnějším podnikem z uvedených závodů je 38. ročník Tro-Bro Léon (1.Pro) na 207 km se startem a cílem v Lannilis, který je na pořadu v neděli 16. 5. Jeho náročnost spočívá i v tom, že se tu jezdí po dlažbě, štěrkových a polních cestách (viz titulní snímek z přípravy Total Direct Energie).

Z nejznámějších postav by se měli postavit na start Warren Barguil (Arkéa), Christophe Laporte (Cofidis), Anthony Turgis (Total Direct Energie) či Oliver Naesen (AG2R). Z českých cyklistů je v nominaci týmu Kern Pharma Vojtěch Řepa.