Závodu se zúčastnilo 18 týmů. Sparta startovala ve složení Petr Fiala, Jan Ryba, Petr Malán, Jan a Pavel Stöhrovi.

První etapa se jela v centru města Panzhihua na městském a příměstském okruhu. V úniku se představil Jan Ryba, který byl 25 km před cílem dojet již značně prořídlým pelotonem. Profil etapy a vysoké tempo způsobilo, že se na čele vykrystalizovala 25ti členná skupina s Janem Stöhrem, kterému se podařilo v průběhu etapy posbírat body do vrchařské soutěže. Z této skupiny 15 km před cílem odjel eritrejský závodník, který si dojel pro sólové vítězství. Jan Stöhr dojel na 13. místě. V této etapě měl bohužel mechanické problémy Petr Fiala, což ho vyřadilo z boje o přední příčky v celkové klasifikaci.

Druhá etapa vedla z města Panzhihua do města Panlian. V polovině etapy na závodníky čekala pětice stoupání, která nadrobila závodní pole. Na čele zůstala dvacítka závodníků, kde jsme měli Petra Fialu a bratry Stöhry. Posledních 30 km čelní skupina intenzivně závodila a nástup střídal nástup. Skupina zůstala pohromadě a došlo na hromadný spurt. Petr Fiala se v cílové rovině snažil pomoci Janu Stöhrovi, kdy v celkové klasifikaci rozhodovalo každé místo na pásce posun. Janovi Stöhrovi se podařilo dospurtovat na 9. místě, Fiala dokončil etapu na 12. místě a dvacítku uzavíral Pavel Stöhr. V celkovém hodnocení obsadil Jan Stöhr 8. místo a Pavel Stöhr 17. místo. V celkovém hodnocení vrchařů obsadil Jan Stöhr 5. místo.

Nyní čeká závodníky volno a poté příprava na příští sezónu, která pro část z nich začne v březnu etapovým závodem East Cycling Tour v Jordánsku a Izraeli.