Dnes se uzavře etapový závod CroRace (2.1), kterým končí silniční sezóna českých cyklistů v kontinentálních týmech. Vysílá Eurosport od 13. hodin. Tamtéž lze sledovat od 15. hodin belgickou jednorázovku Famenne Ardenne Classic (1.1) mj. s Arnaudem De Lieem (Lotto Dstny) či Christophem Laportem (Jumbo-Visma). A od 15:15 poslední 17. díl francouzského poháru Tour de Vendée (1.1) s Arnaudem Démarem (Arkéa Samsic) či Bryanem Coquardem (Cofidis), ale také Petrem Saganem a Matyášem Kopeckým.

Bryan Coquard a Tour de Vendée 2022

Od zítřka do 15. října se jede šest italských jednorázových podzimních klasik, všechny z kategorie 1.Pro s výjimkou zmíněné Lombardie. Již zítra Coppa Bernocchi. O tom, o jaký závod se jedná a jakým typům jezdců vyhovuje, může poměrně věrohodně vypovídat pořadí v cíli předešlého ročníku. U Coppa Bernocchi tomu bylo takto: 1. Davide Ballerini, 2. Corbin Strong, 3. Stefano Oldani. O den později proběhne Tre Valli Varesine (1. Tadej Pogačar, 2. Sergio Higuita, 3. Alejandro Valverde) a 5. října se jede Gran Piemonte (1. Iván García Cortina, 2. Matej Mohorič, 3. Alexis Vuillermoz). 

V sobotu 7. října přijde vrchol v podobě Il Lombardia (1. Tadej Pogačar, 2. Enric Mas, 3. Mikel Landa) - viz titulní snímek. Sezónu v Itálii pak ukončí 11. října Giro del Veneto (1. Matteo Trentin, 2. Rémy Rochas, 3. Mattéo Vercher) a 15. října Veneto Classic (1. Marc Hirschi, 2. Davide Formolo, 4. Nicola Conci).

Arnaud Démare a Paris - Tours 2022

Čtyři závody se jedou ve Francii. Kromě již zmíněného Tour de Vendée také 5. října Paris-Bourges 1.1 (1. Jasper Philipsen, 2. Arnaud Démare, 3. Bryan Coquard), 8. října Paris-Tours 1.Pro (1. Arnaud Démare, 2. Edward Theuns, 3. Sam Bennett) a 15. října časovka Chrono des Nations 1.1 (1. Stefan Küng, 2. Tobias Foss, 3. Matteo Sobrero).

Od úrovně jedna a výše se bude závodit také v Belgii 3. října při Binche – Chimay – Binche 1.1 (1. Christophe Laporte, 2. Rasmus Tiller, 3. Hugo Page) a tentýž den i v Německu při Sparkassen Münsterland Giro 1.Pro (1. Olav Kooij, 2. Jasper Philipsen, 3. Max Walsheid). A o den později se jede v Nizozemsku Visit Friesland Elfstedenrace 1.1 (1. Elmar Reinders, 2. Mick Van Dijk, 3. Timo De Jong).

Olav Kooij a Sparkassen Münsterland Giro 2022

Pokud započítáme Turecko do Evropy, pak bude ještě dobré zmínit Presidential Cycling Tour of Türkiye 2.1 v termínu 8. až 15. října (1. Patrick Bevin, 2. Jay Vine, 3. Eduardo Sepúlveda). Zařazení do kategorie Pro, resp. UWT povyšují význam pro dva etapáky v Číně: 5. až 9. října je na programu Tour of Hainan 2.Pro a hlavně od 12. do 17. října Gree-Tour of Guangxi, společně s Lombardií druhý říjnový závod nejvyšší kategorie, kam musí povinně všechny World týmy.

Pochopitelně užívat si většinu z uvedených závodů můžeme na Eurosportu.