„Muselo to přijít takhle z velké dálky a hodně mě to taky bolelo. Ale už jsme měli dva sprinty v prvních dvou etapách a já jsem je nedokázal úspěšně dokončit, udělaly se nějaké chyby. Tady to vyšlo, už jsem 'jen' musel dojet. Jsem moc rád, že to tedy vyšlo,“ komentoval radostný výkřik po finiši 30letý nizozemský cyklista.

Rychlík z Cancellarova Tudoru si tak dojel pro své už třetí vítězství tady na Tour de Langkawi a své čtvrté letošní. „Umím si představit, jaký asi pociťoval tlak,“ uznal i druhý Matteo Malucelli (Ukyo), který si před ním udržel oranžový dres lídra bodovací soutěže. „Nedělám si s tím starosti. Starám se o sebe a o svůj sprint. Na posledním kilometru jsem viděl, že to nejspíš zvládneme,“ opáčil už klidný a spokojený De Kleijn,

„Plně jsem se soustředil na Maikela (Zijlaarda z Tudoru), chvíli jsem byl v Casperově (van Udenově) kole, ale asi jsem neměl hazardovat a jet jen sám. Říkal jsem si: prostě pojedu naplno a uvidíme. Ano, prostě jen jet. Dnes to byl další trochu jiný finiš, pak si přijdeme na své o něco víc. Byla to také o něco náročnější etapa. Pak to mají rychlíci, kteří jedou celý den na 120 wattů a poté sprintují, trochu těžší. Ale dá se to. Navíc tady se prostě sprintuje úplně jinak. Je tu spousta čerstvých borců a ti dnes byli kvůli náročné trati o něco méně svěží. Dostal jsem trochu víc prostoru a faktor štěstí tak teď vstoupil do hry méně,“ popsal závěr.

Etapa vedla z Kuala Kubu Bharu a měla 131, 2 km. V první části ji zpestřil kopec Gap, devatenáctikilometrové stoupání do 852 metrů. Pak už se povětšinou klesalo až k cíli, ale přibylo 35stupňové vedro. Dlouho se držela vpředu šestice Raileanu (Li Ning), De Bod (EF Education), Koiši (Ukyo), Tarozzi (Bardiani), Aparicio (Burgos/BH), Bou (Euskatel/Euskadi). Získali až pět minut a tři kilometry před koncem drželi minutu. Ale nevyšlo jim to. 

Španělský útočník Mario Aparicio aspoň díky vítězství v prémii na Gapu převzal puntíkatý vrchařský dres. Ve vedení zůstává 21letý Brit Max Poole (dsm/Firmenich PostNL) o šest vteřin před čerstvě druhým Thomasem Pesentim (Ukyo).

Zítra se jede z hlavního města Kuala Lumpuru do Melaky 167 km se třemi horskými a třemi rychlostními prémiemi. Závěr můžete sledovat živě na Eurosportu ke snídani od 8 hodin.