Deceuninck - Quick-Step obhajuje vítězství na Paříž - Roubaix. V dubnu roku 2019 v modrém dresu vyhrál Philippe Gilbert, který už druhým rokem v celku Patricka Lefevera nezávodí. Loňský ročník se nekonal a letošní byl odložen na říjen, takže svět cyklistiky čeká na nového vítěze rok a půl. Ovšem i bez Gilberta je Deceuninck - Quick-Step nejsilnějším kolektivem na startu a velkým favoritem. Vyhrát může hned několik jezdců týmu. 

Kromě Zdeňka Štybara jsou nominováni Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Davide Ballerini, Florian Sénéchal, Tim Declercq a Bert Van Lerberghe. Nový mistr světa Julian Alaphilippe v sestavě chybí, ale nikdy se na Roubaix ani nechystal, takže jde vše podle plánu. 

Jak je v týmu Deceuninck - Quick-Step zvykem, nemá určeného jediného lídra. V jednorázových klasikách se belgický celek spoléhá na kolektivní úsilí a taktiku. Vyhrát tak může v podstatě skoro kdokoliv, snad kromě čistokrevných domestiků Declercqa a Van Lerbergheho. Ti budou mít jasné úlohy, které musí splnit. Ostatní se klidně mohou stát vítězi nejslavnější klasiky. Nikdo z nominovaných v minulosti Roubaix nevyhrál, ale jednoznačně nejlepší výsledky a historii má Zdeněk Štybar. Sedmkrát se zúčastnil Paříž - Roubaix a šestkrát dojel v první desítce! Tak spolehlivý je zde málokdo. Štybar byl už dvakrát druhý, jednou pátý, šestý, osmý a devátý. 

Na Mistrovství světa ve Flandrech dokázal, že je velmi dobré formě a je připraven se poprat o první vítězství. Bude ale muset čelit silné konkurenci a to i ve vlastních řadách. Vyhrát totiž chtějí i Lampaert, Sénéchal, Asgreen a Ballerini. Od Itala se velký výsledek nečeká, ale překvapit může. Asgreen se cítil na světovém šampionátu nemocný a není jasné, v jaké je kondici. Pro Francouze Sénéchala je Roubaix vrcholem sezóny, chce bojovat o vítězství, má dobrou formu a je také hodně rychlý a může vyhrát spurt na velodormu v Roubaix. Určítě je rychlejší než Štybar, v roce 2019 vyhrál spurt skupiny o šesté místo. V posledním ročníku dojel na třetím místě Yves Lampaert. Belgičan na světovém šampionátu pracoval pro Wouta van Aerta a není tedy docela jasné, jakou formu na podzim má.

Podle sportovního ředitele Toma Steelse bude důležité i počasí. V dubnu bývá na severu France sucho, naposledy pršelo v roce 2002, ale říjnový termín může vše změnit a déšť se na neděli očekává: "Jsme rádi, že Paříž - Roubaix je konečně zpět. Bude to zajímavý ročník, protože říjnový termín znamená, že počasí může hrát velkou roli ve vývoji závodu. Pokud závodníci budou muset jet v dešti poprvé po téměř dvou dekádách, zcela to změní zaběhlý scénář závodu. Máme silný tým, spousta jezdců je po světovém šampionátu připravena. Je jasné, že máme s čím hrát a udělám vše pro dobrý výsledek."