Šumpíkův výkon byl zcela přesvědčivý, už před polovinou 31 kilometrů dlouhého závodu předjel Kryštofa Krále (Grenke-Auto Eder), který měl být jeho nejvážnějším soupeřem. Po prvním okruhu měl Šumpík náskok přes 40 sekund na nejbližšího soupeře a podařilo s emu náskok navyšovat až do cíle. 

D4C_5180.JPG

Celou trať zvládnul průměrnou rychlostí přes 50 kilometrů za hodinu a druhého Matěje Pitáka (Mapei Merida Kaňkovský) o 1:52 a třetího Matyáše Poláka (LAWI junior team) o 2:06. Další závodníci si byli velmi blízko, čtvrtý Adam Pešek (Roman Kreuziger Cycling Academy) přišel o medaili rozdílem 5 vteřin a pátý Kristián Vavro (Dukla Praha) ztratil 9 sekund na bronzového Poláka. Sestava Roman Kreuziger Cycling Academy byla kolektivně nejsilnější, což potvrdil šestý Jakub Patras. 

Šumpík v cíli připomněl, že letošní mistrovská časovka byla výjimečná dlouhá. „Byla to nejdelší časovka, kterou jsem kdy jel a bylo hodně těžký si rozvrhnout síly a nepřehnat to, protože nejsme vůbec zvyklí jezdit takhle dlouhé časovky. Všechny časovky, co jsem letos jel, byly do deseti kilometrů, tady to byl trojnásobek.“ 

D4C_5260.JPG

Ale ukázalo se, že delší distance mu spíše prospěla v porovnání s ostatními. „Ukázalo se, že jsem schopný udělat rozdíl půl minuty na deseti kilometrech a ono se to potom nasčítá. Jsem rád, že mi na delší trati nedochází síly, ale spíš naopak,“ dodal. 

Mezi Slováky byl nejlepší Samuel Fedor, který o minutu a jednu sekundu porazil Lukáše Panáčka. Třetí Tomáš Drobný ztratil 1:29.