Sunweb letos řeší spoustu problémů a nevítězí. Původně nizozemský tým s německou licencí letos vyhrál pouze šest závodů a možná předčasně přijde o Toma Dumoulina. Lídr celku musel vzdát Giro d´Italia po pádu a zranění kolena, kvůli stejnému zranění nemohl startovat na Tour de France a přijde i o zbytek sezóny. Letošní sezóna je pro Dumoulina ztracená a velkou vinu na tom má tým.  

Až několik týdnů po pádu na Giru se přišlo na komplikace v léčbě, Dumoulin měl v ráně nečistoty a kvůli zánětu nemohl pořádně trénovat. Potíže přetrvávají a už několik týdnů se spekuluje o předčasném ukončení smlouvy a přestupu do Jumbo - Visma.

Dumoulinovi se také nelíbí personální politika týmu Sunweb. Nizozemec nemá dobrou týmovou podporu, především v kopcích. Ale letos Sunweb získal už šest nových posil. Z akademie SEG přichází Thymen Arensman a mistr Evropy U23 a vynikající sprinter Alberto Dainese. Debut mezi profesionály čeká také na Marka Donovana z Wiggins Le Col.  

Zbylé tři posily jsou známnější. Nico Denz odchází z AG2R La Mondiale, z Movistaru Jasha Sütterlin a především z Lotto Soudal Tiesj Benoot. Belgičan je velkou posilou, protože není jen vynikajícím klasikářem a specialistou na dlážděné jednorázovky, ale také dobrým vrchařem. Na Kolem Švýcarska skončil celkově čtvrtý, v deváté etapě Tour de France skončil druhý a loni slavně vyhrál nejnáročnější ročník Strade Bianche. 

Benoot měl v Lotto Soudal spoustu prostoru a jistotu startu na velkých závodech. Jezdí zde už pátou sezónu, přesto se rozhodl pro změnu: "Hledal jsem tým s profesionálním a vědeckým přístupem, kde bych udělal další kroky v kariéře. Proto jsem si vybral Sunweb. Těším se, až se připojím k silné skupině klasikářů, věřím, že dosáhneme na skvělé výsledky v příštích letech. Mým největším cílem je zlepšit se celkově jako závodník a proměnit to ve výsledky." 

Marc Reef, trenér týmu Sunweb, dodal: "Jsme rádi, že se Tiesj k nám přidal. Sledujeme ho už dlouho a několikrát jsme s ním byli v kontaktu. Od doby, co se stal profesionálem předvádí, že je schopný dojíždět mezi nejlepšími na těžkých vlámských klasikách a byl blízko nějakou vyhrát. Navíc ukazuje svou všestrannost v etapových závodech jako je Tirreno - Adriatico, Critérium du Dauphiné a Kolem Švýcarska. Dodá sílu naší klasikářské skupině, společně s Michaelem Matthewsem a Sørenem Kraghem Andersenem. Také chceme získat přední umístění v těžkých etapácích." 

Benoot je výraznou posilou, ale není vítězným typem. Dosud vyhrál jediný závod. Sám tým Sunweb nezachrání, přijdou další posily? 

Foto Sirotti