Mezi papírové favority patřil bezesporu německý Rad-net ROSE Team, který ovládl sobotní časovku. Sekundovat jim měly ostatní týmy známé z českých závodů. Početněji zastoupená byla především Sparta Praha, LAWI Stars - GIANT a své do vývoje závodu hodlal říct určitě i Martin Boubal (Hello CTW).

Úderem pravého poledne vyrazil více než dvou set hlavý peloton na trať. První dvě třetiny trati absolvovali závodníci spíše rovnoměrným avšak rychlým tempem, které v každém kopci znamenalo neustálé zeštíhlování pelotonu. Občasné ataky a pokusy o unik měly vždy jen krátké trvání. Až v posledním z pěti okruhů zavelel k útoku Rad-net ROSE Team. Poslední kopec do Horních Kněžeklad se jel ostrým tempem, které nepolevilo ani v následující zvlněné pasáži. Snaha Němců přinesla 15 km před cílem kýžený výsledek. Na čele se osamostatnil sobotní vítěz časovky Henri Uhlig (Rad-net ROSE Team) a brzy začalo být jasné, že dojet ho bude velmi obtížné.

Uhlig strojovým tempem svůj náskok postupně navýšil  na více než minutu a ani poslední těžké stoupání od hněvkovické přehrady na vývoji nic nezměnilo. Uhlig měl v cílové rovince hodně času k oslavení druhého vítězství ve dvou dnech. Až s odstupem 1:15 se bojovalo o další pódiová umístění. Skvělý týmový výkon potvrdil rychlým spurtem Linus Rosner, který na pásce těsně porazil Martin Boubala (Hello CTW). Ve stejné skupince si pro obhajobu titulu Akademického mistra ČR dojel Michal Schuran (AC Sparta Praha cycling) reprezentující Univerzitu Palackého.

V ženách si pro absolutní vítězství i akademický titul dojela Markéta Hájková (Bepink, Vysoké učení technické v Brně).

Na kratší 43 km trati byli nejrychlejší Philipp Kolberger (Intersport Mühl4tler Biketeam) a Anna Hrdinová (Cycling Academy Tábor).