Sestup o kategorii níž je problematický pro celý tým Israel-Premier Tech. Sylvan Adams, majitel týmu, se nejdříve chtěl soudit s Mezinárodní cyklistickou unií, nebyl ochoten zaregistrovat svůj celek mezi ProTeamy. Jenže mu nakonec nic jiného nezbývalo, pravidla UCI byla jasně dána už na začátku uplynulého tříletého období a IPT se od další linceci WorldTour může hlásit zase až za tři roky, pokud některý z konkurenčních týmů neskončí.

Israeli se letos nedařilo sbírat body, získal patnáct vítězství, ale většinu na závodech nižších kategorií. Až na Tour de France se Simonu Clarkeovi a Hugovi Houlemu podařilo vyhrát dvě etapy. Jenže ani za to není moc bodů. Nejlepším závodníkem týmu ve světovém žebříčku je v současnosti právě Dylan Teuns. Je 32., jenže většinu svých bodů získal na začátku roku, zejména díky vítězství na Valonském šípu a na dalších klasikách. Po přestupu do Israele se mu už moc nedařilo. Dalším jezdcem IPT ve světovém žebříčku je až 87. Jakob Fuglsang. Není tedy divu, že se tým nezachránil. 

Teuns bude jedním z lídrů týmu. V porovnání s ostatními oporami je mladý, je mu třicet let, a letos si připsal velké vítězství. Do Arden se určitě vrátí i v následujícím roce. Ale klasik pojede víc, včetně monumentu Kolem Flander. „Dylan tentokrát pravděpodobně nepojede Paříž-Roubaix. Vynechá také Dwars door Vlaanderen a E3 Harelbeke, ale zúčastní se závodu Kolem Flander a pak všech nejdůležitějších závodů v Ardenách a De Brabantse Pijl,“ říká sportovní ředitel Rik Verbrugghe.

Letos na jaře se Teuns zúčastnil šesti významných klasik, pětkrát dojel v první desítce a pouze Roubaix nedokončil, není divu, že se sem v roce 2023 nechystá. Teuns je jedním z mála klasikářů, kteří umějí na nejvyšší úrovni kombinovat dlážděné a kopcovité klasiky. Ve Flandrech skončil šestý, na Amstel Gold Race desátý, na Brabantském šípu osmý, Valonský šíp vyhrál a na Lutych-Bastogne-Lutych byl šestý. 

Vyhrát jednu z belgických monumentálních klasik je určitě nejvyšším možným cílem. Israel-Premer Tech mu na Flandrech důvěřuje. „Loni se ukázalo, že umí dojet hodně vysoko. Se Sepem Vanmarckem a také Jensem Reyndersem, vedle mladého Kanaďana Dereka Geeho, jsme na vlámské jarní klasiky lépe vybaveni, dodává Verbrugghe.