Pád Wouta van Aerta byl první komplikací, zmatky s výměnou kola Jonase Vingegaarda druhou komplikací, ale nejhorší byl pád Primože Rogliče. Nejenom kvůli ztrátě více než dvou minut na Tadeje Pogačara, ale také kvůli zdravotním následkům. Roglič si totiž při pádu vykloubil rameno, které si sám nahodil zpět. Slovinec měl velkou smůlu: "Motorkář narazil do balíku slámy a ta věc sklouzla na silnici. Pádu jsem se nemohl vyhnout. Není příjemné něco takového zažít, ale rameno jsem si 'opravil' sám."

"Byl to pěkně podělaný den, tak by se to dalo v kostce shrnout," dodal Grischa Niermann, sportovní ředitel Jumbo - Visma. "Začalo to tím, že si Wout odskočil a hned poté spadl. Do Jonase někdo zezadu narazil a musel vyměnit kolo, ale nešlo to hladce, ne tak, jak jsme si představovali. Nathan Van Hooydonck mu chtěl kolo opravit, ale Jonas si vzal jeho kolo. Jenže Nathan je dvakrát vyšší. Samozřejmě, že na tom nemohl jet. Něco takového můžete nacvičovat stokrát, ale v zápalu boje a s tepovou frekvencí 200 se to stane."

"Všichni jsme čekali na Jonase, ale o pět kilometrů dál najela motorka na balík slámy a Primož přes něj spadl," vysvětluje Niermann. "Při pádu si vykloubil rameno. Naštěstí si ho dokáže sám nasadit zpět, ale chvíli to trvalo. Takový byl náš den. Ztratili jsme s Primožem 2 minuty. Možná dnes prohrál Tour, ale to se dozvíme až v Paříži."

Ne vše dopadlo tak špatně. Vingegaard nakonec ztratil jen 13 sekund na Pogačara a Van Aert udržel žlutý trikot. Belgičan si stěžoval na výběr trati, která se mu zdála příliš nebezpečná: "Na čele pelotonu jsem se před nájezdem na kostky necítil bezpečně. Bylo to příliš nebezpečné kvůli úzkým silnicím. Nemuseli jsme přece projíždět každým centrem vesnice, ne? Proto jsem nechtěl riskovat a zůstal jsem trochu vzadu. Ale právě když jsem se chystal vyrazit dopředu, spadl jsem. Je to moje chyba, asi jsem zabrzdil příliš pozdě."

Van Aert uznal, že si v závodě nevedl nejlépe: "Potom jsem se hlavně chtěl vyhnout dalšímu pádu a zůstal vzadu. Ale tam je větší pravděpodobnost pádu. Ztratil jsem sebevědomí bojovat o svou pozici. V tom jsem kluky zklamal. Bojoval jsem sám se sebou. Nebyl to den, ve který jsme doufali, ale musíme jít dál. I takové dny musíte překonat. S Jonasem jsme nakonec moc neztratili."

V celkovém pořadí stále drží první místo: "I to pro mě bylo velkým překvapením. V hlavě už jsem se žluťákem rozloučil. Ale je hezké, že ho povezu ještě jeden den. Chci si užít start v Belgii." Čtvrteční etapa začíná v belgickém Binche: "Chci si ten start užít."