Tým Jumbo - Visma získal zásadní náskok v celkovém pořadí Paříž - Nice už v první etapě po úspěšném úniku Primože Rogliče, Chrristopha Laporteho a Wouta van Aerta. Roglič získal náskok 25 sekund před nejbližšími soupeři a ještě ho navýšil po povedené časovce. V průběhu 5. etapy mu tedy stačilo být pasivní a pouze reagovat na útoky soupeřů. A vyšlo to. Před závěrečnými třemi etapami vede s náskokem 39 sekund před Simonem Yatesem.

Tým Jumbo - Visma pojal první horskou etapu Paříž - Nice defenzivně. Roglič měl k dispozici celý tým včetně dosavadního lídra Wouta van Aerta. Belgičan doufal, že žlutý dres udrží i do další etapy, ale bylo to pro něj nakonec příliš těžké. Ve stoupání Col de la Mûre odpadl s Christophem Laportem a Rogličovi v pelotonu zbyl jen Rohan Dennis. V posledních deseti kilometrech etapy byl Roglič už úplně sám a musel chytat nástupy soupeřů. 

"Nebylo to dnes snadné," přiznal Roglič v cíli etapy. "Naštěstí jsem měl dostatečně dobré nohy, abych mohl jet s těmi nejlepšími. Dnešní den byl velmi náročný. Tým odváděl po celý den skvělou práci. Jsem jim vděčný. Nebylo ideální, že jsem skončil sám, ale spoluhráči mě celý den skvěle chránili." 

Život jezdcům týmu Jumbo - Visma zkomplikovali závodníci Arkéa Samsic. Francouzský celek nasadil v kopcích tvrdé tempo, ale Nairo Quintana toho nijak nevyužil a nezaútočil. Podařilo se pouze utrhnout lídra závodu: "Když Arkéa Samsic v posledním stoupání zaútočila, cítil jsem, že mi trochu zpomalily nohy a hlava," vysvětlil Van Aert. "Byl to těžký den a my jsme měli problém kontrolovat silnou skupinu v úniku. Když kluci z Arkéa Samsic najeli do kopce, bolely mě nohy. Pak jsem se rozhodl, že se do cíle nebudu tolik namáhat. I když to je velmi relativní. Nebyla to snadná etapa. Teprve v poslední hodině jsem mohl trochu zpomalit."

Podle Rogliče to bylo v plánu, ale Van Aert v cíli přiznal, že žlutý dres udržet chtěl, neměl však dost silnou motivaci bojovat. "V prvních čtyřech etapách jsem chtěl jet na vlastní výsledky. Od nynějška se soustředím na klasiky," dodal Van Aert. "Ale to neznamená, že další tři dny se budu jen vozit. Určitě pro tým něco udělám. Jsme tu, abychom s Primožem vyhráli Paříž - Nice, a jsme v dobré formě."

"V příštích dnech nás čeká spousta kopců," připomíná Roglič, že Paříž - Nice ještě zdaleka neskončilo. V páteční etapě je na programu 213 kilometrů a sedm menších i větších stoupání. V sobotu se končí na Col de Turini (15,2 km, 7,2 %) a v neděli je na řadě krátká (115 km), ale velmi náročná etapa se startem a cílem v Nice. A za Rogličem v celkovém pořadí číhá hned několik špičkových vrchařů.