10 km po startu začalo 22km stoupání na vrchařskou prémii 1. kategorie. Pak následoval členitý terén, v němž převažovaly sjezdy. Poté přišly na řadu dva výjezdy od dvou do pěti kilometrů, po nich 30 km nenáročného terénu. A nakonec 3km nepravidelný výjezd do cíle, přičemž poslední kilometr měl průměrný sklon 5,5 % a poslední stovka se vyšplhala ke 14 %. To byl důvod, proč byl Nys považován ještě před startem za hlavního favorita etapy.

25 km po startu se podařilo odjet 8 lidem. Vítězství na úvodní prémii využil Joel Nicolau z Caja Rural k virtuálnímu zisku dresu nejlepšího vrchaře. Na druhé prémii byl sice lepší Mathias Bregnhoj z Leopardu, takže vyrovnal bodový zisk, ale po skončení etapy se přeci jen do bílého dresu s modrými prvky oblékl Španěl.

Necelé 2 km před cílem byl polapen poslední uprchlík.

Thibau Nys potvrdil roli favorita. 24 dalších závodníků získalo čas o vteřinu horší, mezi nimi na 20. místě i Mathias Vacek. Nys se tak posunul o tři místa v průběžné klasifikaci dopředu, čímž odsunul Vacka na 6. místo a na 4. v soutěži mladých jezdců. Belgičan se navíc dostal do čela bodovací soutěže.

Ben Tulett z Ineos Grenadiers zůstal i nadále neohroženým lídrem průběžné klasifikace. 

Dnes je na programu závěrečná etapa, při níž závodníci nenastoupají příliš výškových metrů, ale její úskalí spočívá v cílových okruzích, kdy bude nutno třikrát překonat 700metrový výjezd s průměrným sklonem 6,6 %, ovšem se 100metrovým úsekem přes 16 %. Z posledního průjezdu je to do cíle ještě 8 km převážně ve sjezdu.

"Jsem tak šťastný, že jsem konečně vyhrál. Tým odvedl úžasnou práci. Věděl jsem, že v poslední zatáčce musím být maximálně na třetí pozici. a že za ní do toho musím okamžitě dát všechno a pokusit se udělat mezeru, protože v takovém finiši jsem docela výbušný. Pak jsem mohl na posledních 50 m trochu vybuchnout, protože mezera byla dost velká," uvedl na týmových stránkách Nys, který tím získal své první profesionální vítězství. "Myslím, že zítra to bude těžké, ale zkusíme ještě něco udělat s celkovým pořadím. Cítím se skvěle, v týmu jsem super šťastný, momentálně žiju dobrý život."