Thibau Nys s jinými týmy nejednal, protože s Trekem dlouhodobě spolupracuje prostřednictvím cyklokrosového týmu Baloise Trek Lions, který vede jeho otec. Trek - Segafredo o Nyse stál už od loňské sezóny, od zisku evropského titulu na silnici v kategorii U23. Nys loni v Trentu porazil domácího Filippa Baronciniho, pozdějšího mistra světa a budoucího týmového kolegy. Třetí skončil Juan Ayuso z UAE Emirates. Nys v 18 letech zaskočil všechny soupeře a na světovém šampionátu ve Flandrech to dotáhl na 6. místo. 

Kariéry v terénu se nechce zcela vzdát, v 19 letech je na to brzo a vzorem mu mohou být Mathieu van der Poel, Wout van Aert a Tom Pidcock, kteří zimní a letní sezónu kombinují více než dobře. Nys začne závodit v dresu Trek - Segafredo už v srpnu v pozici stážisty. V zimě se převlékne do trikotu Baloise Trek Lions a od 1. ledna 2023 bude oficiálním členem WorldTour sestavy Trek - Segafredo.

Dohodl se na dvouleté smlouvě. "Je mi ctí stát se součástí týmu Trek - Segafredo. Myslím, že je to správný krok ve správný čas, abych se dostal na nejvyšší úroveň. Jezdit na silnici byl vždycky můj sen. Mohu kombinovat silniční závodění na nejvyšší úrovni se závoděním v cyklokrosu na nejvyšší úrovni za Baloise Trek Lions," říká belgický cyklista.  

"Díky tomu, že jezdí na kole Trek, jsme ho měli delší dobu na radaru vycházejících talentů. Jeho cyklokrosové výsledky mluví samy za sebe, ale když vyhrál evropský titul na silnici, byl pro nás ještě zajímavější," říká Luca Guercilena, ředitel Trek - Segafredo. "Letos už dosáhl skvělých výsledků v silničních závodech, kterých se zúčastnil. Thibau chce pokračovat v kariéře silničního závodníka a my už máme dobré zkušenosti s kombinací silnice/cyklokros s Lucindou Brand a Shirin van Anrooij."

V cyklokrosové kariéře už dosáhl na titul mistra světa mezi juniory a v americkém Fayetteville skončil třetí v kategorii U23. Na silnici je to velmi rychlý klasikář, ale celý jeho potenciál ještě není zřejmý, nedávno vyhrál prestižní etapový závod Fléche du Sud a jednorázovém závodě 1. kategorie Antwerp Port Classic skončil třetí v konkurenci zkušených profesionálních závodníků.

V dresu Trek - Segafredo se sejde se stejně starým Mathiasem Vackem, největším českým talentem, který by podle našich informací měl za americký tým začít závodit od srpna v roli stážisty a od příštího roku na plný úvazek.