Tým DSM letos už opustil Marc Hirschi na začátku roku, který posílil UAE Emirates a před nedávnem se rozloučil Ilan Van Wilder, nově jezdec Deceuninck - Quick-Step. Benoot neopouští DSM okamžitě, do konce roku bude registrován jako závodník německého týmu, ale poté sestavu opustí. Podle týmu DSM nedokázal Tiesj Benoot splnit své závazky, což se projevilo na výkonech na kole i v zákulisí. Tým se proto s Benootem rozhodl dohodnout na ukončení spolupráce. 

„Mám na tým DSM dobré vzpomínky, získal jsem skvělé příležitosti a hodně jsem se naučil. Být součástí tohoto týmu je zábavné, ale také náročné. To není myšleno negativní vůči týmu. Zaměstnanci a specialisté, stejně jako týmoví kolegové, jsou všichni opravdu zapálení, a proto ze sebe mohou jezdci hodně dostat. Prostě jsem nebyl schopen se naplno zapojit. Přeji týmu, svým kolegům a spolujezdcům vše nejlepší,“ tvrdí Benoot v oficiální tiskové zprávě DSM. 

Benoot strávil v DSM dva roky. Loni vyhrál etapu na Paříž - Nice a skončil druhý v celkovém pořadí. Letos dokázal přidat několik umístění v první desítce na akcích WorldTour, ale žádné vítězství nezískal.   

Podle nizozemského webu Wielerflits má Benoot namířeno do Jumbo - Visma. Zde by se měl stát pomocníkem Wouta van Aerta pro jednorázové klasiky, ale Benoot je také kvalitní vrchař a dokáže pro tým pracovat ve všech terénech. S Van Aertem má velmi dobrý vztah a pomáhal mu už několikrát v reprezentačním dresu, členem belgického výběru byl na Olympijských hrách i mistrovství světa ve Flandrech. S Van Aertem také absolvoval vysokohorské soustředění a tým Jumbo - Visma o něj má zájem.