Israel Start-Up Nation dosáhl určitě na víc, než realisticky očekával. Získal sice jen 90 UCI bodů, vítězná 6. etapa Madse Würtz Schmidta má však hodnotu významně vyšší. Čistě statisticky právě odtud plyne 60 bodů. O zbylých 30 se postaral Alessandro De Marchi za 17. místo v konečném pořadí. Würtz Schmidt byl v úniku už ve 4. etapě a byl posledním z úniku, koho dojel Pogačar v závěrečném stoupání 5 km před cílem. Díky těmto aktivitám získal 4. místo v bodovací a 2. ve vrchařské soutěži. De Marchi se zase výrazně zviditelnil v 5. etapě, kde patřil mezi trojici cyklistů, kteří se jako první vydali stíhat Mathieu Van der Poela, a právě 8. místo z této etapy ho posunulo do druhé desítky celkové klasifikace. Do desítky se ještě umístil ve 3. etapě Hugo Hofstetter: 10.

Mads Würtz Schmidt vítězí v 6. etapě.

Movistar si připsal na Tirrenu 100 UCI bodů, což ho v tomto žebříčku zařadilo na 12. místo. Všechny má za umístění v celkové klasifikaci. Plných 70 jich získal Marc Soler za 11. místo. V královské etapě dojel 22., ovšem o den později za větru deště patřil k nejlepším a 11. místo v této etapě pro něj znamenalo stejnou příčku i v celkové klasifikaci. V první etapě přidal 9. a ve třetí 7. místo Iván García Cortina, v níž přidal ještě 9. místo Serrano. A v předposlední etapě byl hodně vidět v úspěšném úniku Nelson Oliveira.

Marc Soler v 5. etapě v závěsu s Alessandrem De Marchim stíhají Van der Poela.

O malinko úspěšnější z pohledu bodů byl BikeExchange. A to téměř výhradně díky umístění obhájce loňského prvenství Simona Yatese, který si z celkového počtu 113 připsal 110: 35 bodů za 2. místo v nejtěžší etapě a 85 za konečné 10. místo. Mezgec, Stannard a Hepburn přidali každý po jednom umístění v top ten, ovšem bez bodového zisku. Speciálně Yatesův výkon ve 4. etapě, kdy jediný ohrožoval prvenství Pogačara, stojí za pozornost.

Simon Yates osamoceně stíhá Tadeje Pogačara v cílovém výstupu do Prati di Tivo.

Otazník je nad spokojeností Trek-Segafredo. Deváté místo Nibaliho může být výrazem jeho postupně rostoucí formy. Ve čtyřech etapách, kdy nedošlo k hromadnému závěru, se umísťoval mezi 16. až 22. místem. Jenže Vincenzo Nibali je dvojnásobným vítězem Tirrena, Gira, vyhrál i Tour a Vueltu. Lze se dohadovat, že ve svých 36 letech už mladým dravcům zcela stačit nebude. Tým jel na něj a on ze 125 získal plných 100 bodů. Giulio Ciccone doplnil 20 a Quinn Simmons 5 za 26., resp. 54. místo. Cicconeho nejlepší výsledek je z druhé etapy, kdy ve stoupavém závěru dojel na 10. místě za vítězným Alaphilippem.

Vincenzo Nibali

Astana-PremierTech překvapila. Možná i sama sebe. Jakob Fuglsang totiž přijel jako jednička, ale při sčítání konečných výsledků bylo jeho jméno až třetí v pořadí z borců ve světle modrých dresech. Výborně si totiž vedli Hugo Houle (13.) a Fabio Felline (14.). Zvláště v upršené 5. etapě bojoval velmi srdnatě Felline, když ji dokončil na 4. místě! A bylo to stejná etapa, která posunula Kanaďana Houleho na konečné 13. místo. U Fuglsanga to bylo opačně: po královské etapě, kterou dokončil na 10. místě, v Castelfidardu propadl a poroučel se na začátek třetí desítky. Bodově tuto trojici doplnil na 30. místě Alex Aranburu, který byl 5. ve druhé etapě. Dohromady nashromáždili 130 bodů a tahle vyrovnanost jim přinesla vítězství v soutěži týmů!

Fabio Felline

Po 155 bodech získaly dva týmy. Jednak DSM. Z nich 125 připadá na vrub Romaina Bardeta za 8. místo v celkové klasifikaci. 20, resp. 10 přidali Hamilton a Tusveld. Tým má na kontě jediné umístění do desítky, konkrétně Max Kanter v 6. etapě, kdy se sprintovalo až za vydařeným únikem. Romain Bardet v nejtěžší a následné v Castelfidardu dojel shodně na 13. místě a to mu zajistilo ono 8. místo celkově.

Romain Bardet v epické 5. etapě.

Stejný počet UCI bodů jako DSM si odváží i Alpecin-Fenix. Jenže u nich se spokojenost určitě neodvíjí od počtu bodů, ale od výsledků a výkonů Mathieu Van der Poela. Takže ti už patří určitě do skupiny nadšených.

Do kategorie spokojených můžeme zařadit ještě Lotto-Soudal. Sedmé místo Tima Wellense v klasifikaci jednotlivců je určitě velmi dobré. A to ho o šesté připravil Joäo Almeida až v časovce. Wellens si vedl velmi dobře ve stoupavém dojezdu druhé etapy: 9., na své poměry dobře zvládl královskou: 18. a výborně zajel v deštivé, chladné 5. etapě: 7. místo. K těmto velmi dobrým výsledkům Wellense přidal Caleb Ewan 2. místo ve spurtu 1. etapy, 6. De Buyst ve 3. etapě a 2. Van Moer v 6. etapě, v níž podlehl jen Würtz Schmidtovi (viz titulní snímek). Dohromady v týmu nasčítali 210 UCI bodů.

Tim Wellens nejlépe dojel v 5. etapě: na 7. místě.