Petr Hampl byl nejlepším z cyklistů Favoritu Brno na závodě UCI Visegrádské 4 v Bratislavě. Do cíle přijel ve druhé početné skupině a obsadil 31. místo. Závod vyhrál Polák Maciej Paterski, jenž před týdnem ovládl i Bíteš.

Na startu se sešla kvalitní konkurence v podobě 29 týmů. Závod se jel po rovině a stejně jako vloni ho provázel silný vítr.

„Prakticky hned po startu odjelo na větru na výkon 13 silných lidí a my tam nikoho neměli. To v podstatě rozhodlo celý závod. My prostě nemůžeme konkurovat třeba týmu CCC nebo Elkov Author v nejsilnější sestavě. Jejich závodníci jsou někde jinde. Není to výmluva, ale realita. Hampl i Sekanina předvedli na té trati slušný standard,“ řekl trenér Favoritu František Trkal.

Smůlu měl jeho svěřenec Kryštof Solař, který v poslední třetině závodu spadl a musel do nemocnice. „Narazil do betonového obrubníku. Vyrazil si zuby, měl otřes mozku a odvezli ho sanitkou do nemocnice. Zůstal tam dva dny na pozorování. Naštěstí nedošlo k nějakému vážnějšímu poranění. Kryštofa teď čeká pár dní pauza a pak by se měl vrátit k tréninku,“ prozradil František Trkal.

Foto Josef Vaishar a Favorit Brno