Caja Rural dával dlouhodobě příležitost téměř výhradně domácím, případně jihoamerickým závodníkům. Příchod hned tří českých cyklistů je z tohoto pohledu velmi zajímavý. Dokonce se po Kolumbijcích nejspíš stanou třetí nejpočetnější národnostní skupinou.

Tým skončil v žebříčku UCI na 11. místě ze 16 ProTeams. Ale i tak zůstal druhým nejúspěšnějším španělským celkem, protože Kern Pharma, Euskaltel i Burgos posbíraly bodů ještě méně.

Po skončení sezóny přichází tým, s titulárním sponzorem v podobě významné bankovní skupiny, o dva důležité muže, shodou okolností velmi dobré vrchaře. Kariéru tady ve svých 38 letech ukončil Mikel Nieve, který dosáhl mnoha úspěchů na Giru i Vueltě, a aktuální jednička Jonathan Lastra odchází na dva roky do Cofidisu.

Navíc v průběhu závodů byly sice jejich dresy často hodně vidět, ale v koncovkách mnoho úspěchů neposbírali. Osm sezónních vítězství výhradně ve dvojkových závodech je toho dokladem. A to ještě o šest z nich se postaral Venezuelan Aular, kam spadají i jeho dva tituly z domácího šampionátu.

Vypadá to tedy, že tým se rozhodl posílit hlavně v koncovkách etap a oba čeští sprinteři by se právě o tohle měli starat.