Převážně rovinatá etapa na 166 km. Po 15 km odjela trojice závodníků s Tomášem Jakoubkem, který únik vyprovokoval. Na cestě posbírali body na všech třech vypsaných prémiích. Tomáš vždy na první pozici. V závěru se peloton blížil, ale nestihl to. I proto, že všichni tři jeli totální heft a vzorně střídali až do konce. Tomáš tak mohl letos už podruhé slavit!

Na celkové pořadí ale nehraje, protože v první půletapě patřil mezi ty, které zdržel hromadný pád, chytil časovou ztrátu, ale zdá se, že o to větší byla jeho motivace ukázat, co v něm je.

Před sezónou jsem se Tomáše ptal, jestli chce pořád být dobrý jen na černou práci, nebo také vyhrávat, a on potvrdil druhou variantu s tím, že se o tom s vedením týmu bavil a dohodli se, že by svou šanci měl dostat. Vypadá to, že šanci možná dostal, ale spíše, že si o ni důrazně řekl svým pojetím závodění.

"Včera jsem vyhrál jednu prémii, tak jsem si říkal, že by nebylo špatné dnes získat další body do soutěže aktivity a zároveň by kluci nemuseli v balíku tahat. Oba Holanďani, kteří se mnou byli v úniku, byli silní, takže jsem tomu docela věřil. Zpočátku jsme museli hodně pracovat, aby nás nechali odjet. Pak už si nás kontrolovali přibližně na třech minutách. Když jsem viděl, že necelých 30 km před cílem máme stále kolem těch tří minut, tak jsem klukům řekl, ať zkrátí špice a zrychlíme a pokusíme se balík překvapit. A to se podařilo. Spurtovat jsem začal z třetí pozice a spurt se mi povedl, takže super," řekl Tomáš pro RoadCycling.CZ.

Tomáš získal nejen zelený dres nejlepšího v soutěží aktivity, ale i bílý v bodovací soutěži! 

Tím, že byl v úniku, nemuseli kluci z ATT pracovat na špici pelotonu. Pouze kontrolovali čelo závodu. Pavel Kelemen se i díky tomu navíc ve spurtu balíku prosadil na 4. a tedy konečné 7. místo. Pavel prohrál pouze s dvěma borci z Alpecinu a vítězem včerejší odpolední etapy z týmu VolkerWessels, což je určitý příslib do dalších etap.

V čele průběžné klasifikace zůstal Estonec Kiskonen z týmu Tartu2024. Mihkel Räim se posunul na průběžné 4. místo. Na třetí příčku mu schází 3 a na druhou 5 vteřin. ATT Investments se dostal do čela klasifikace týmů!

Zítra je na pořadu nejtěžší etapa. Se svými 216 km hodně dlouhá a ve srovnání s ostatními etapami i docela zvlněná. Cílem týmu je pokusit se posunout Mihkela v pořadí výš. Posloužit k tomu mohou jak bonifikační vteřiny na prémiích, tak v cíli.